Gazi Üniversitesi, personel ve öğrencilere baskılara karşı 'Mobbing Ofisi' kurdu

Gazi Üniversitesi, öğrenci ve personele yapılabilecek baskılara karşı Mobbing Ofisi oluşturdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mobbing yaptığı tespit edilen her yönetici veya yetkili hakkında sonuna kadar hukuki süreç işletileceğine dikkat çekildi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, işyerindeki psikolojik baskı ve ayrımcılık ile ilgili açıklama yaptı. Rektör Büyükberber, psikolojik baskı-ayrımcılığın yasalarda ciddi bir suç olduğunu belirterek, "Hiç olmaması gereken alan ise tartışmasız akademik hayattır. Mobbing işyerinde verimliliği düşürdüğü gibi uygulanan kişide onarılmaz psikolojik hasarlara sebebiyet vermektedir. Uygulayanlar da ise kendisini kurumun ve kanunların üzerinde görmek gibi diğer antidemokratik ve yasal olmayan alışkanlıklara zemin hazırlamaktadır." dedi.

Mobbing suçunun cezalandırılmasında sadece mobbing uygulayanlar değil, mobbing uygulayan kurumun yöneticilerinin de mahkûm olduğunu hatırlatan Büyükberber, "Bu nedenle Gazi Üniversitesi'nde hiç bir akademik ve idari personele ve öğrenciye mobbing uygulanmasına asla izin verilmeyecektir. Öğretim üyeleri arasında ayırım yapan, ötekileştiren, ders verme hakkını, oturacağı oda, kullanacağı alet ve teçhizatı eşit ve uygun dağıtmayan tüm yöneticiler bu kapsamda değerlendirilecektir. Bu amaçla bir Mobbing Ofisi oluşturulmuş ve bir rektör danışmanımız görevlendirilmiştir. Mobbinge maruz kaldığını iddia eden mensubumuz bu ofisten destek alacaktır. Mobbing uygulaması yaptığı tespit edilen her yönetici veya yetkili hakkında sonuna kadar hukuki süreç işletilecektir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber