Ramazan ayında 2 bin 500 ailenin kimsesi oldular

Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şubesi, Malatya ve Adıyaman'da ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye, içinde temel yiyecek maddelerinin bulunduğu gıda paketi dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin Malatya Şube Müdürü Ahmet Temel, rahmet ayı Ramazan'ı yardımlaşma şölenine dönüştürmek için gayret gösterdiklerini belirtti. İhtiyaç sahiplerine 11 ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle Adıyaman ve Malatya'da 2 bin 500 aileye 70 TL değerinde gıda paketi verdiklerini anlatan Temel, ?Her yıl olduğu gibi Ramazan ayında yardıma muhtaç aileleri unutmadık. İhtiyaç sahibi ailelere içinde şeker, yağ, makarna, pirinç gibi temel gıda maddeleri olan gıda paketleri dağıttık. Malatya'da bin 500 aileye, Adıyaman'da şubemiz olmadığı için oradaki 1000 aileye bu gıda paketlerini ulaştırdık. Hayırseverlerden aldığımız destekle muhtaçların kimsesi oluyoruz.? dedi.

Kimsesiz yaşlılara yönelik sıcak yemek yardımlarının sürdüğüne dikkati çeken Temel, ?Bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza da el uzatıyoruz. Bu çerçevede 40 yaşlı vatandaşımızın evlerindeki akla gelebilecek tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çok kötü ortamlarda kalan yaşlılarımızın evini temizleyip, boyayarak oturulabilir hale getiriyoruz. Bununla birlikte saç tıraşından tırnak bakımına kadar yerine getiriyoruz. Aynı zamanda her gün sıcak yemek veriyoruz.? diye konuştu.

Yaklaşan Ramazan bayramı öncesi bayramlık alma imkanı olmayan kişilere giysi yardımı yaptıklarını da ifade eden Temel, derneğe kayıtlı ailelerin hayır mağazasından istediği giysiyi alabildiğini kaydetti.

Her gün 400 kişiye iftar yemeği verdiklerini dile getiren Temel, şöyle dedi: ?Ramazan ayının geleneği olarak bu yıl da iftar sofrasını oluşturduk. Ramazan ayı başından bu yana aralıksız olarak 400 kişilik yemek pişirerek yolda kalmış, yoksul, kimsesizlere dağıtıyoruz. Ayrıca Durucası beldesinde de 300 kişiye iftar yemeği dağıttık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber