İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memur-Sen: Bu zam oranını kabul etmemiz mümkün değil

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ağustos 2005 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İşveren Kurulu'na 2006 yılı için memur zam oranlarıyla ilgili tekliflerini sunan Maliye ve DPT'nin zam teklifinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, bu zam oranını kabul etmeyeceklerini belirtti.

Aksu yaptığı açıklamada, hükümetin sendika temsilcilerine sunduğu zam oranının, memurun beklediği yüzde 10 yüzde-15 zam oranının altında olduğunu ifade ederek, ?DİE ve Hazine reel enflasyon oranlarını yüzde 9-10'larda açıklarken, bürokratlar, bitpazarı mantığı ile tahmin edilenin yarısı teklif etmiştir. Devletin tespit edip açıkladığı enflasyon oranları görmezden gelinerek, her yıl bir sonraki yıla ertelenen iyileştirme beklentisine karşı açıklanan zam oranları ile memurun iyileştirme beklentisi yine bir sonraki yıla ertelenmiştir. Memur maaşlarının enflasyon rakamlarının altında kaldığı ortada iken, reel kayıp yok denilmiştir.

Önerilen zam oranları, enflasyon oranlarının gerisindedir. İyileştirmeler göz önüne alınmamıştır. Memurlar arasındaki makas açılmaya devam edilmiştir. Memurlar mağdur edilmiştir.

Memur-Sen olarak bu zam oranını kabul etmemiz mümkün değildir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber