Sokağa atılan aile komşularının damına yerleşti

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 25 yıl önce eşinden ayrılan, oğlu da askere giden kadın, aylık 100 lira ev kirasını ödeyemeyince sokağa atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 25 yıl önce eşinden ayrılan, oğlu da askere giden kadın, aylık 100 lira ev kirasını ödeyemeyince eşlerinde ayrılan 2 kızı, gelini ve 4 torunuyla sokağa atıldı. Komşusunun müstakil damında 1,5 aydır yaşam mücadelesi veren aile kaymakamlık tarafından kiralanan eve yerleşti.

Kocasından ayrıldıktan sonra 3 çocuğunu büyütüp evlendiren Ayşe Ağırdal (49), Fatih Mahallesi'nde aylık 100 lira kira bedelini ödeyemeyince gelini Gülperi Çomak (19), kocalarından ayrılan kızları Nurcan Çomak (24) ve Saadet Çomak (21) ile torunları Efecan (2), Muhammet (2), Devran (7), ve Emirhan (6) ile birlikte sokağa atıldıklarını söyledi.

Evin geçimini sağlayan oğlu Hasan Çomak'ın (21) askere gidince perişan olduklarını ifade eden Ağırdal, "Ev sahibimiz kirayı ödeyemediğimiz için bizi sokağa atınca komşumuz sahip çıktı. Müstakil evlerinin damına yerleştik. 1,5 aydır burada yaşıyoruz. Kızım Nurcan kaymakamlıktan yardım istemiş. Kaymakam Fecri Fikret Çelik bizzat gelip bizimle ilgilendi" dedi.

Kaymakamın talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca kiralanan eve taşındıklarını belirten Ağırdal, "Sıcak bir yuvaya kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah, hem devletimizden hem de kaymakamımızdan razı olsun. Zorluk içerisinde yaşamımızı sürdürürken imdadımıza koştu. Tam yaşama ümidim bitmişken, yeni bir yaşama başlıyorum. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber