Kuran-Kerim-i hatmeden öğrenciler formayı kaptı

Mardin'de devam eden Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim-i hatmeden öğrencilere tutukları takımın formaları hediye edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imzaladığı protokol gereğince Mardin'de yaz Kur'an kurslarına katılan 20 öğrenciye, Kur'an-ı Kerim'i hatmettikleri için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tuttukları takımların formaları verildi.

Törende bir konuşma yapan Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, yıl yaş sınırının kalkması ile birlikte Mardin genelinde 25 bin kişinin katıldığı yaz Kur'an kurslarında öğrencilerin hem Kuran-ı Kerim eğitimi aldığını, hem de çeşitli sportif aktivitelere katıldığını söyledi. Coşkun, Mardin'de 17 Haziran tarihinde başlayan yaz Kur'an kursları kapsamında 780 cami ve Kur'an kursunda 17 bin erkek ve 8 bin kız öğrencinin eğitim aldığını hatırlattı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Kuzu ise bu rahmet ayında, Kuran ayında çocukların böyle faaliyetlerle, hediyelerle sevdirilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Mardin Müftülüğü il binasında düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Kur'an kursu öğrencileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber