Gaziantep'te işçiler meydanlara indi

Gaziantep'te maaş şartlarının iyi olmadığını ileri sürerek grev yapan tekstil ve iplik fabrikasında çalışan onlarca işçi, meydanlara inerek eylemlerini sürdürdüler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 2 hafta önce iş bırakma kararı alan fabrika işçilerinin büyük bir bölümü yeniden iş başı yaparken, birçoğu ise şartlarının yerine getirilmediğini iddia ederek eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. Maaş ve çalışma şartlarının düzeltilmesi için işletme yöneticilerinin olumlu bir adım atmadığını ileri süren onlarca işçi, Demokrasi Meydanı'nda toplanarak eylemlerini burada da sürdürdüler. Çeşitli protestolarda bulunarak basın açıklaması yapan işçiler, şartlarının yerine getirilmemesi halinde geri adım atmayacaklarını belirttiler. Bunun üzerine işçilerin yanına gelen Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Recep Emol, bir açıklama yaparak, "Bayramdan sonra çalışmak isteyen herkes gidip işe başlayabilecek. Aynen 622 kişiye de telaffuz edilmişti. Şu anda onlar iş başı yaptılar. İşe başlayanların eski şartları devam edecek. Siz, bu eylemde olduğunuz sürede ücretsiz izinli olarak sayılacaksınız. Ben size olanları söylüyorum. Benim yaptığım açıklama yetkili ağızdan değildir" dedi.

Emol'un açıklamasından sonra gölgede oturan işçiler, bir süre dinlendikten sonra fabrikalarının önüne giderek işletme yetkilileriyle görüşme yapacaklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber