Antalya AB projelerinde 81 il içerisinde 6'ncı sıraya yükseldi

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı tarafından Valiliklere gönderilen 7 Ağustos 2012 tarihli yazıda, 2012 yılında hibe desteği almaya hak kazanan projelerin illere göre sıralamasında Antalya'nın 81 il içerisinde 6'ncı sırada yeraldığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik projeleri çerçevesinde yakın dönemde duyurulan programlar kapsamında hibe almaya hak kazanan 57 Avrupa Birliği projesi ile sıralamadaki Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Kayseri illerinin ardından 6'ncı sırada yeralan Antalya'da, 2012 yılı itibariyle toplam 1 milyon 180 bin Euro bütçeli AB projeleri yürütüldüğü bildirildi. Açıklamada, ?Avrupa Birliği Bakanlığı'nın sözkonusu yazısında, hem yerel hem de ulusal düzeyde gerçekleştirilen çalışmaların bir sonucu olarak son yıllarda bu projelere olan başvuru sayılarında önemli derecede artış olduğu ifade edilmekte ve Valilik AB birimleri tarafından düzenlen bilgilendirme faaliyetlerinin ve proje hazırlama konusunda verilen teknik desteğin bu sürece önemli katkılar sağladığı belirtilmektedir. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın, göreve başladığı günden beri Antalya'da Avrupa Birliği hibelerinden daha etkin düzeyde yararlanılması için, proje kültürünün yaygınlaşması ve bu yönde kurumlarımızın insan kaynağı kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar başarıyla sürüyor? denildi.

2011 yılını ?Öğrenen Antalya Yılı' ilan eden Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi'nin, Antalya'yı bu yarışta ön sıralara taşımak amacıyla ?Avrupa Birliği Hibeleri ve Proje Hazırlama ve Yazım Teknikleri' konusunda Antalya merkez ve ilçelerinde, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile yerel idareler ve üniversitelerden 1000'den fazla katılımcıya eğitim verdiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

?Eğitimler sonrasında, planlandığı 2012 Proje Zengini Antalya Yılı kapsamında bu kez proje çalışmalarına hız veren Merkez, ilgili kurumlardan görevlendirilen personele teknik destek vermek suretiyle 2012 yılı teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde çok sayıda proje başvurusu yapılmasını sağladı. Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik projeleri kapsamındaki projeler kamudan özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarından meslek kuruluşlarına, gençlik gruplarından öğrencilere kadar her kesimi doğrudan ilgilendiren projelerdir. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) aracılığıyla hayata geçirilen bu projeler bir yandan ülkemizin AB standartlarını yakalama sürecini hızlandırmakta, diğer taraftan toplumun her kesimi için Avrupa Birliği ülkelerinin yolunu açmaktadır. Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları 2012 yılı teklif çağırısı kapsamında yer alan alt programların büyük bir kısmının nihai sonuçları geçtiğimiz günlerde Ulusal Ajans tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Sonuçlanan teklif çağırıları çerçevesinde 81 ilimizden 1980 adet projeye yaklaşık 52,7 Milyon Euro hibe tahsisatı gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Antalya Valiliği olarak, Avrupa Birliği hibelerinden yararlanma yolunda İlimize kazandırılan bu başarıda tüm emeği geçenleri kutlar ve başarılarının devamını dileriz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber