Ramazan akşamı programları semah gösterisi ile sona erdi

Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Akşamları programları sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Akşamları programı, Sivas Semazen Ekibi gösterisi ve Tasavvuf Müziği konseri ile sona erdi.

Düzenlenen son programda konuşan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, günümüzde birlik ve beraberliğe, milletin, gelecek nesillerin ihtiyacının dünden daha fazla olduğunu belirtti.

Başkan Çakır, ?Bir Ramazan ayını daha hep beraber geride bırakıyoruz. Bu Ramazan, önceki Ramazanlar gibi rahmetin, bereketin, mağfiretin ve buna bağlı olarak bütün duyguların zirvede yaşandığı bir Ramazan oldu. Arkadaşlarımızla birlikte mahallelerimizde yürüttüğümüz çalışmalarla kapısını çalmadığımız mahzun gönül bırakmadık. Bu sahnede görev alan Mehteran takımındaki arkadaşlarımız her gün akşam 800 noktada 3 bin kardeşimize yemek ulaştırmak suretiyle onların, iftarlarını bizler gibi evlerinde sıcacık yuvalarında açmalarını ve huşu içerisinde ibadetlerini tamamlamalarını arkadaşlarımız temin ettiler. Akabinde, milletvekilimiz, köylerde beldelerimizde hemşehrilerimizle teravih namazı sonrası bir araya gelirken, bizler de başkan yardımcılarımızla, meclis üyelerimizle ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte her gün bir mahallede, o mahallenin sakinleri tarafından misafir edildik. Genç yaşlı demeden bütün hemşerilerimiz bizi misafir ettiler.

Arzumuz isteğimiz şuydu; tıpkı eski Ramazanlarda olduğu gibi birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları zirveye çıksın, paylaşma ve buna bağlı bütün duygular pekişsin, komşuluk ilişkileri tıpkı eskiden olduğu gibi derinleşsin. Maalesef günümüz hayatında aynı çatı altında onlarca aile yaşarken mahallelerde, sokaklarda komşuluk ilişkilerini özler hale geldik. Mutlaka hatırlarsınız belki de bunu yaşayanlarınız var. 500-600 metrelik sokaklarda sokağın bir başındaki Ayşe Teyzemizle diğer başında ki Fatma Teyzemizin derdini, sıkıntısını, sevincini, tasasını, kederini iliklerine kadar hissederler. Ancak şehir hayatı içerisinde apartmanlaşmanın beraberinde getirdiği dezavantajlar bu ilişkileri sanki biraz gölgelemeye başladı. İşte bunları yeniden yeşertmek adına, yeniden gün yüzüne çıkartmak adına mahallelerde yaptığımız programları, bu mekanlarda yaptığımız programları önemsiyoruz. Çünkü bizim birlik ve beraberliğimize milletimizin gelecek nesillerimizin ihtiyacı emin olun dünkünden daha fazla.? diye konuştu.

Başkan Çakır'ın konuşmasının ardından, Sivas Semazen Ekibi ve Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen gösteri ile Ramazan Akşamları programları sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber