Lüleburgaz'da işten çıkarılan işçiler eylem yaptı

Lüleburgaz'da sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, Kongre Meydanı'nda eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eyleme Chp Kırklareli Milletvekilleri Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Turgur Dibek, DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak, Petrol- İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova ile siyasi parti üyeleri destek verdi. 27 arkadaşının çalıştıkları fabrikadan çıkarıldıklarını söyleyen DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak, "Türkiye'de 85 yılda 10 tane dolar milyarderi çıktı. Son 10 yılda ise dolar milyarderinin sayısı 46'ya çıktı. Bu milyarderler imar rantı ile zengin olanlardır" dedi.

Budak, sendikaların son 10 yıldaki örgütlenmelerinde sermayenin iktidar gücü olarak karşılarına çıktığını savunarak, "Bütün bunlarla mücadele etmenin yolunu bulmalıyız. Sendika demek hak, ikramiye, kıdem tazminatı, güvencesi demektir. Onun için sermaye ve hükümet bir araya gelip sayısı azalmış sendikaları da yok etme istiyor. Biz 12 Eylül evveli 30 kişilik atölyelerde bile toplu sözleşmeler yaptık. Şimdi ise sendikaları düzene karşıt, engel olarak görüyorlar. Biz yoksulluk üreten bu düzene karşıyız. Bize gösterdiğiniz dayanışma için hepinize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu ise, emeğin en yüce değer olduğunu, Chp olarak emekçinin her zaman yanında olacaklarını kaydetti.

Kırklareli Milletvekili Turgur Dibek ise, 2010 yılında referandum yapıldığını, bu referandumda 'yetmez ama evet' diyenlerin olduğunu hatırlatarak, "Onlar göz göre göre Türkiye'yi bu noktaya getirdiler. Şimdi 27 arkadaşımız bayrama işsiz girecekler. Gelinen noktada mücadelemizden bir adım geri atmamalıyız. Kazanırsak birlikte kazanacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eylem sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber