Bitlis'te Kooperatif Başkanı Kök'ün gözaltına alınması

Bitlis Sınırlı Sorumlu 13 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Aydın Yakın, Kooperatif Başkanı Felemez Kök'ün dün şehir içi ulaşımının aksamasından dolayı, trafik ekiplerinden yardım isterken mahkemelik olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakın, yaptığı yazılı açıklamada, rastgele yapılan araç parklanmalardan dolayı, dün şehir içi trafiğinin kilitlendiğini anımsattı.

Bayram nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanacağını ve herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için kooperatif olarak 13 Ağustos'ta Trafik Şube Müdürlüğü'ne yazılı başvuruda bulunduklarını belirten Yakın, şunları kaydetti:

"Bayram nedeniyle trafikte yoğunluk olacağın biliyorduk. Bu nedenle yazılı başvurumuzu yaptık ve bayrama kadar trafikte herhangi bir aksama yaşanmaması için, Bestvan Kavşağı'nda ekip görevlendirilmesini istedik. Ancak dün saat 15.30 sıralarında bahsettiğim bölgede yaklaşık 1 saat trafik durdu ve tek bir trafik polisi ve trafik zabıtası, trafiğin açılması için ortada görünmedi. Ardından kavşağa gelen trafik ekibindeki bir polis memuru 'sizin yüzünüzden burada nöbet mi tutacağız' diyerek bağırıp çağırmaya başladı. Başkanımızda bu duruma tepki gösterdi. Bunun ardından kısa süreli bir tartışma yaşandı. Esnafın araya girmesiyle ortam yumuşadı."

İftar sonrası Başkan Kök'ün daha sonra karakola çağrıldığını belirten Yakın, Kök'ün savcılık talimatıyla sabaha kadar karakolda tutulduğunu kaydetti.

Yakın, "Kök, vatandaşın yollarda kalmaması ve işlerinin aksamaması için çaba harcamaya çalıştı. Ancak hakarete uğradı. Bu olayın takipçisi olacağız" dedi.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber