Ehliyet-ruhsat değil, hal hatır soruyorlar

Ordu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri durdurdukları yorgun ve uykusuz sürücülere 'ehliyet - ruhsat' değil, hal hatır soruyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle uzun yol sürücülerini durduran polis ekipleri şoförlerin bir süre dinlenmesini sağlıyor.

Ordu Emniyet Müdürü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fuat Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla aldıkları tedbirleri anlattı.

Ramazan Bayramı'nın yaz tatiline denk gelmesi ve bölgede tarım sezonunun da devam etmesi dolayısıyla denetimlerini yoğunlaştırdıklarını anlatan Toprak, ''Her yıl bayramlarda maalesef trafik kazaları ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu kazalarda üzücü manzaralar ile karşılaşıyoruz. Bu bayramda yeni kazaların olmaması için uğraş vereceğiz. Bu anlamda trafiğin yoğun olduğu yerlerde ekiplerimiz hazır bekleyecek. Özellikle Ramazan Bayramı boyunca ekiplerimiz tarafından il genelinde radar denetimlerini sıklaştıracağız''

-''Yorgun ve uykusuz sürücüler istasyonlarda ağırlanıyor''-

Sürücülerden trafikte acele etmemelerini ve sabırlı davranmalarını isteyen Toprak, şöyle devam etti:

''Trafikte acele etmemek ve sabırlı olmak çok önemlidir. Bunun yanı sıra hoşgörülü olmakta gereklidir. Sürücülerimizin mutlaka uykusuz halde yola çıkmaması lazım. Direksiyon başında kendilerini yorgun hissettiklerinde ise mola vermeyi ihmal etmemelidirler. Sürücülerimiz mutlaka bir kaç saat uyumayı tercih etsinler. Gidecekleri yere 1 saat geç gitmeleri kimseye bir şey kaybettirmez. Sürücülerimiz aynı zamanda uykusuz ve yorgun düştükleri anda bölge trafik istasyonlarımızı kullanabilirler. Bu zamana kadar onlarca yorgun sürücüyü bölge istasyonlarımızda ağırladık. Bundan sonra da ağırlamaya devam edeceğiz. Sürücülerimiz Emniyet Müdürlüklerine ait bölge istasyonlarını kendi evleri gibi görebilirler. Yeter ki uykusuz ve yorgun düşmesinler.''

-''Uykusuz sürücülere su ve kolonya ikramı''-

Öte yandan uykusuz ve yorgun düşen uzun yol şoförlerine bölge trafik istasyonlarında ihtiyaçlarını gidermeleri için gerekli imkanlar sağlanıyor. Buradaki nöbetçi polisler, sürücülere kolonya ve su ikram ediyor.

Sürücüler de Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerince yapılan uygulamadan çok memnun olduklarını belirttiler.

Sürücülerden Orhan Yüce, yıllardan uzun yol şoförlüğü yaptığını ve ilk defa bir istasyonda ağırlandığını belirtti. Uygulamayı çok beğendiğini kaydeden Yüce, ''Uykusuz ve yorgun düştüğümde her zaman bu tür yerleri kullanacağım. Bütün sürücülerin de kullanmasını istiyorum'' dedi.

Sezgin Kır isimli sürücü ise hep tırın içerisinde geceleri uyuduğunu bundan sonra bölge trafik istasyonlarında dinleneceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber