Ramazan bize 2 öğün yemek yeme alışkanlığı kazandırdı, devam ettirmeliyiz

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Ramazan ayında güzel ibadet etme ve bütün Peygamberlerin sünneti olan günde iki öğün yeme alışkanlığının kazanıldığını belirterek, " Disiplin hayatımıza girdi. Cömertlik, yardımlaşma gibi ahlaki güzellikler kazandık. Bunları diğer zamanlarda da sürdürmemiz lazım.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müftü Maraşlıgil, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi basın toplantısı düzenledi. Bayramların ruhunda sevmek ve sevindirmek olduğunu vurgulayan Maraşlıgil, bayrama gelinceye kadar rahmet, mağfiret ve kurtuluş sürecinden geçildiğini söyledi. Ramazan bayramının asıl adının Fıtır bayramı olduğunu ifade eden Maraşlıgil, ?Ramazan'da fakirlere sadaka-i fıtır vererek maddi bir sevindirme söz konusudur. Dolayısıyla bayramlarda, sevinme, sevindirme, huzur, mutluluk, kaynaşma ve barıştırma ön plana çıkıyor? dedi. En büyük sevincin öbür alemde kişiyi ebedi saadete götüren yollardaki sıkıntılardan kurtulmak olduğunu belirten Maraşlıgil, bayramlarda sevinçlerin yüksek tutulması gerektiğini söyledi. Maraşlıgil, ?Bu sevincin kalıcı olması için de Ramazan iklimindeki kazanımlarımızı devam ettirmeliyiz. Bu ayda güzel ibadet etme ve bütün Peygamberlerin sünneti olan günde iki öğün yeme alışkanlığı kazandık. Hayatımıza disiplin girdi, cömertlik, yardımlaşma gibi ahlaki güzellikler kazandık. Bunları diğer zamanlarda da sürdürmemiz lazım.? diye konuştu.

BAYRAM GÜNÜ NAMAZA ŞEKERLİ BİR ŞEY YİYEREK GİTMEK SÜNNETTİR

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, bir soru üzerine Ramazan Bayramı'nda şekerli bir şey yiyerek sabah namazına gitmenin sünnet olduğunu söyledi. O gün kişilerin sahur yemeği yemeyeceklerini hatırlatan Maraşlıgil şöyle konuştu: ?Vücut yeni bir hayata başlarken en azından tansiyonunun düşme ihtimaline karşı şeker bir ihtiyati tedbir olarak bizim toplumumuza girmiştir. Bundan dolayıdır da şeker bayramı denilmiştir. Çok güçlü olmamakla beraber bir alaka var. Eğer birileri kasten 'şeker bayramı' diyorsa bu vebal ona aittir. Toplumumuza Ramazan Bayramı olarak oturmuş ancak esas adı Fıtır Bayramı'dır.?

BAYRAMDA ZİYARETLER İHMAL EDİLMEMELİ

Müftü Maraşlıgil, bayramda akrabalar başta olmak üzere dostlar, arkadaşlar, meslektaşlar, fakirler ile kabirde yatan yakınların unutulmaması gerektiğini vurguladı. Maraşlıgil şu bilgileri verdi: ?Bayramda anamız ve babamız ziyaret edilmeli. Aynı zamanda dünya Müslümanları da unutulmamalı. Onlara dua ve maddi yardımlarımızı göndermeliyiz.? Ramazan Bayramı'nın dünya insanlarının hidayetine vesile olması ve barış getirmesi temennisinde bulunan Maraşlıgil, herkesin bayramını tebrik etti. Kayseri'de bayram namazı 19 Ağustos Pazar günü saat 06.37'de kılınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber