Okuma salonundan liselere yerleştirme başarısı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin 'Eğitimli Birey Sağlıklı Toplum Projesi' kapsamında okuma salonunda eğitim verdiği öğrenciler, SBS yerleştirmelerinde büyük bir başarıya imza attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kursa devam eden 8. sınıf öğrencilerinden 67 öğrenci çeşitli tercihli okullara yerleşti. Serhat İnan'ın Viranşehir Fen Lisesi kazandığı sınav sonuçlarına göre 15 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesi, 46 öğrenci Anadolu Lisesi, 3 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2 öğrenci ise Anadolu Sağlık Meslek Liselerine kayıt yaptırmaya hak kazandı.

SODES Proje Koordinatörü Hüseyin Yelmer 10 aylık eğitim sonucunda öğretmenlerin üstün gayretleri, öğrenci ve velilerin dayanışması ile büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti. Okuma salonunun yüzde 79 gibi yüksek bir başarı elde ettiğini ifade eden Yelmer, öğrencilerin yerleştirmenin yanı sıra 5 kişinin de Devlet Parasız Yatılı Sınavı(DPY)'nda başarı kazandığını anlattı.

Viranşehir Fen Lisesi'ni 454 puan ile kazanan Serhat İnan'ın babası Salih İnan başarıda vesile olan okuma salonu yetkililerine teşekkür etti. İnan öğretmenlerin yıl içerisinde yaptıkları ev ziyaret ziyaretleri ve sosyal etkinlikleri sayesinde çocukların başarılı olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber