Kuyumcuyu namaz vakti soydular

Sultangazi'de, sahibi cuma namazı için camiye giden kuyumcu, kimliği belirsiz kişilerce soyuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıyı kırarak içeriye giren soyguncular, olay yerinden geçmekte olan sivil polisin müdahalesiyle kaçtı. Polis, aldıkları altınlarla birlikte lüks otomobile binerek kaçan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, Cebeci Mahallesi 1. Cebeci Caddesi 20 numarada saat 13.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre Hasan Hüseyin Koç, sahibi olduğu kuyumcu dükkanını kilitleyerek cuma namazını kılmak üzere camiye gitti. Bunu fırsat bilen silahlı ve maskeli 4 kişi kuyumcuyu soymak için harekete geçti. Şahıslardan biri geldikleri otomobilin içerisinde beklerken diğer 3 kişi işyerinin kepengindeki kilitleri ve kapıyı kırarak içeri girdi. Tezgah ve vitrindeki altınları alan soyguncular vatandaşların durumu fark etmesi üzerine kasadaki altınları alamadı. Soygun sırasında olay yerinden geçmekte olan bir sivil polis de havaya ateş ederek soygunu engellemek istedi. Panikleyen şahıslar bazı altınları dükkanın girişinde düşürerek kendilerini bekleyen lüks otomobile binerek kaçmaya başladı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Sultangazi ve çevre ilçe ekipleri soyguncuların kaçtığı lüks otomobili bulmak için çalışma başlattı. Bir süre sonra polisle şahısların bulunduğu otomobil arasında kovalamaca başladı. Soyguncular peşlerindeki polisi atlatarak izlerini kaybettirdi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, soyulan kuyumcuda ve çevrede delil araştırması yaptı. Polis, görgü tanıklarının da teker teker ifadelerine başvurdu. Kuyumcu ve çevre işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtları da incelemeye alındı.

İşyeri sahibi Hasan Hüseyin Koç, Cuma namazı için camiye gittiğini ve olayın bu sırada gerçekleştiğini söyledi. Koç, ne kadar altın alındığını ise bilmediğini bunun polisin incelemesinin ardından ortaya çıkacağını belirtti. Görgü tanıkları da olayı gerçekleştiren şahısların maskeli ve silahlı olduklarını aktardı.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber