İstanbul'da internetle tanışmayan okul kalmadı.

Haber Giriş : 20 Ağustos 2005 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'ye örnek çalışma

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, bütçenin kısıtlı imkanlarına rağmen, eğitimde devim niteliğinde bir "ilk"i daha gerçekleştirdi. Başlatılan çalışmalarla bu yıl İstanbul'da bilgisayar altyapısı ve donanımı olmayan tek bir okul bırakılmadı.

Geçtiğimiz yıllarda 488 okulun bilgisayar donanımlarını Dünya Bankası, AB fonları ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ödenekleriyle gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl öncelikle 526 okulun da bilgisayar altyapısını ve donanımını Özel İdare Kaynakları ile temin etti.

İstanbul Valisi Muammer Güler'in bilgi teknolojileri sınıfları üzerinde titizlikle durması üzerine İstanbul'daki 304 lisenin de bilgisayar donanımları ve altyapısının kurulması için ihaleye çıkıldı. Yapılan bu çalışmlarla, İstanbul'da bilgi teknolojileri sınıfı, bilgisayar ve internetle tanışmayan okul kalmadı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz sene Ulaştırma Bakanlığı ile başlattığı ADSL sistemi ve hızlı internet ulaşım sistemine okularımızı dahil etme projesinde İstanbul'un kendine yakışır şekilde bir çalışma yaparak, bütün okullarını İnternet ve bilgi teknolojileri sınıflarına kavuşturduğunu söyledi.

Daha önce 480 okulun bilgi teknolojileri sınıflarını Dünya Bankası ve AB fonlarıyla kurduklarını belirten Balıbey, şöyle konuştu: "O gün sayın valimize birifing vererek 526 ilköğretim okulumuzda bilgisayar sınıfının olmadığı raporunu sunduk. Sayın valimizin talimatları ile İl Özel İdaresi bu iş için 50 trilyonluk bir kaynak ayırdı. 526 okulumuzu 12 gruba böldük. Bilgisayar ve internet altyapısını kurduktan sonra 13 bin bilgisayar alımı gerçekleştirdik. ve okullarımıza dağıttık. Teknik donanımları eskimiş ve hayırseverlerin yaptıkları toplam 305 lisemizde de teknik altyapıyı tamamlayarak ihtiyaçları olan 7 bin 800 bilgisayarı ihale ettik."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber