Kilimli balıkçı barınakları esnafından, yıkıma tepki

Zonguldak'ın Kilimli beldesinde 38 bölümden oluşan balıkçı barınağı esnafı, kendilerine yer gösterilmeden yıkım yapılmasına tepki gösterdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıkım için gelen ekipleri olay yerine yaklaştırmaması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'nce çevik kuvvet takviyesi yapıldı. Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir'in yeni bir balıkçı barınağı sözü vermesinin ardından balıkçılar, eyleme son verdi.

Kilmli beldesi liman mevkiinde yer alan balıkçı barınağının yıkılacağı haberini alan balıkçılar ve semt sakinleri tepki gösterdi. Kendilerine yer gösterilmeden barınakların yıkılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen balıkçılardan Kadir Ekici, "Ben çocuklarıma balıkçılık yaparak bakıyorum. Sezon açıldı. Balığa gideceğiz. Eşyalarımızı nereye koyacağız. Burada sadece balıkçı eşyası var. Yıkılsa bile bize yer göstereceksin. Bizi mağdur etmeyeceksin." dedi.

Konuyla ilgili konuşan Klimli Su İşleri Kooperatif İkinci Başkanı Mehmet Karakurt, "Bu barakalar 1994 senesinde belediye meclisi tarafından imar planı çizilip bize verildi. Şu an barakaların kaçak olduğuna dair bize yazı geldi. Madem belediyenin verdiği yeri yıkmak istiyorlar o halde bize yer göstersinler. Bu kadar insanı mağdur etmesinler. Bu kadar genç çocuk var. Geçimlerini denizden sağlıyorlar." şeklinde konuştu.

KİLİMLİ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN YARDIM SÖZÜ

Bu arada sorunun çözümü için Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile görüşen Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ise balıkçı esnafına yardım sözü verdi. Valiliğin yıkım kararını bir süre ertelettiğini anlatan Özdemir, şunları söyledi: "Yol yapılmasına kimse karşı değil ve bazı yerlerin yıkımı yapılacak. Bunun içerisinde bizim Kilimli balıkçı barınağındaki bir kısmının yıkılması gündeme geldi. Sayın valimizin ocak ayında valilik makamından gelen yazıda çekeklerin yıkılması söz konusu oldu. Tabi süre istedik. Arkadaşlarımızla beraber kooperatife ya da derneğe ait olan bu kısımları, yasal mevzuat çerçevesinde milli arazileri belediyemiz ile beraber bu çekeklerin yeniden yapılmasını kararlaştırdık. Milli Emlak'tan kiralama yöntemiyle bir yer seçen balıkçılarımıza yeni bir barınak inşa edeceğiz. Yeter ki balıkçı esnafımız işin yasal kısmını yerine getirsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber