Beylikdüzü belediyesinden ucuz konut

Haber Giriş : 20 Ağustos 2005 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dargelirli 'ev'lenecek!

İstanbul'da, dargelirliler için bir proje de Beylikdüzü Belediyesi'nden! Peşin fiyatı 60 Bin YTL olan konutlar için, 10-15 yıl vade seçenekleri sunulacak....

Ev sahibi olmak isteyen dargelirliler için birbiri ardına proje üretiliyor. TOKİ ve Kiptaş'tan sonra Beylikdüzü A.Ş. (Beyaş) adıyla yeni bir şirket kuran Beylikdüzü Belediyesi de dargelirlilere konut yapmak için kolları sıvadı. Beyaş, sonbaharda temelini atacağı projeyle, ilçede 4 bin konut inşa edecek. Bu konutların yüzde 30'u (bin 200 adet) dar ve orta gelirliler için üretilecek. 95 metrekarelik konutlar, iki oda bir salon şeklinde yapılacak.

YÜZDE 20-25'İ PEŞİN

Peşin fiyatı 60 Bin YTL olarak tespit edilen konutların satışında, yüzde 20-25 peşin alınacak. Kalan kısım ise kira öder gibi uzun vadeye yayılacak. Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, sosyal amaçlı konutların 10-15 yıl taksitlendirileceğini bildirdi. Konutların yüzde 60'ı lüks konut olarak inşa edilecek, yüzde 10'u da villa tipi yapılacak. Kartaltepe'de bloklar halinde yapılacak binaların yanı sıra okul, kafeterya, cami ve spor sahaları gibi sosyal donatı alanları da olacak.

'KAR AMACIMIZ YOK'

Başkan Orakçı, konutların yapımı için ilk etapta belediyeden sermaye sağlanacağını, ayrıca sermaye ortağı firmalar bulunacağını bildirdi. Kesinlikle kar marjıyla hareket etmeyeceklerini ifade eden Orakçı, "Kamu kurumunun amacı kar olmamalı. Dolayısıyla, biz vatandaşımızı düşünerek hareket ediyoruz" diye konuştu.

Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber