Emniyetten bayram öncesi radar uygulaması

Ramazan Bayramı'nı tatil merkezlerinde ve memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar günler öncesinden yollara düştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de bayram öncesinde yollarda radar uygulaması yaparak vatandaşları hız yapmamaları konusunda uyardı.

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala bayramı sevdiklerinin yanında geçirmek isteyen vatandaşlar günler öncesinden yollara düştü. Özellikle Bursa-İstanbul, Bursa-İzmir ve Bursa -Ankara karayolunda yaşanan yoğunluk sebebiyle trafik ekipleri yollarda güvenlik önlemlerini artırdı. Aşırı hız yapan sürücülerin sebep olduğu kazaların yaşanmaması için emniyet güçleri bayram öncesinde radar uygulaması yaptı. Bursa'nın giriş ve çıkışlarında yapılan radar uygulaması sayesinde kaza oranları önemli ölçüde düşerken, vatandaşlar yapılan uygulamadan son derece memnun kaldı. Gaz pedalına fazla basan, bölünmüş yollarda 110 kilometre saat olan hız limiti aşan ve radardan kaçamayan sürücülere 154 TL para cezası uygulandı. Sürücü ehliyeti ve araç ruhsat bilgileri sorgulanan bazı sürücülere de trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu.

?TEMEL AMACIMIZ VATANDAŞLARIN GÜVENLİ YOLCULUK ETMESİNİ SAĞLAMAK?

Radar uygulamasının İzmir, Ankara ve İstanbul yolu üzerinde yapıldığına dikkat çeken Bursa Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Başkomiser Salih Karaman, vatandaşların sevdiklerinin yanına güvenli bir şekilde gitmeleri için çaba gösterdiklerini belirtti. Sürücüleri hız yapmamaları konusunda da uyarak Karaman, ?Yorgun olan sürücülerimizi trafik istasyonlarımız da misafir ediyoruz. Çünkü kazasız bir yolculuk bizim temel amacımız. Trafik kurallarına riayet eden sürücüleri de yorgun olmaları halinde dinlenmelerini tavsiye ediyoruz. Sürücülerimiz için dinlenme odaları ve eğitim salonlarımız mevcut. Dileyen vatandaşlarımız bu imkanlardan yararlanabilir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber