Bayramda poyraz var, pikniğiniz yangına dönüşmesi

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Ramazan bayramında poyrazın etkili olacağını belirterek, pikniğe gidecekleri orman yangınları konusunda uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji verilerine göre 17 Ağustos Cuma günü başlayan şiddetli poyrazın, Cumartesi ve Pazar günü şiddetini arttırarak devam etmesi bekleniyor. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, tüm işletme müdürlüklerindeki teknik eleman, memur ve işçileri olası bir yangının felakete dönüşmemesi için teyakkuza geçirdi.

Poyrazın arefe günü ve bayramın ilk günü de devam edeceğini hatırlatan Coşkun, pikniğe gidenleri ateş yakmamaları konusunda, "Aman pikniğiniz felakete dönüşmesin." diyerek uyardı.

Coşkun, şunları dile getirdi: "Vatandaşımız ormana yakın yerlerde piknik amacı ile ateş yakmasın, ormana kontrolsüz girmesin. Orman teşkilatımızın belediyelere teslim ettiği kent ormanı ve mesire yerlerinden faydalansınlar."

Otların yağışlar nedeniyle ilkbaharda uzadığını, sıcakların bastırması sonucu kuruduğunu ifade eden Coşkun, tehlikenin boyutuna dikkat çekti. Piknik ve mesire yerlerinin çevresinde kolaylıkla tutuşabilecek kuru otların ateşin ormana ulaşmasına sebep olduğunu, böylece büyük bir felakete dönüştüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber