Şehit aileleri, bayram öncesi yakınlarının kabirlerini ziyaret etti

Edernekapı Şehitliği, Ramazan Bayramı öncesi ziyaretçi akınına uğradı. Şehit aileleri, itinaya temizledikleri mezarların başında dua edip ağladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit aileleri, Ramazan Bayramı arifesi olması dolayısıyla şehit yakınlarının mezarını ziyaret etmek için Edirnekapı Şehitliği'ne koştu. Bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı giren aileler, gözyaşı dökerek mezarları temizledi. Acılı aileler, şehitler için dualar okudu. Annelerin teröre tepkisi ise yine sert oldu.

Oğlu 3 yıl önce Diyarbakır'da şehit olan Kezban Çavdar, teröre lanet yağdırdı. Sorunun bir an önce çözülmesini isteyen anne Çavdar, terör örgütünü desteklediği iddiasıyla özellikle BDP'ye de tepki gösterdi.

Oğlu Ahmet'i 17 yıl önce şehit veren Pembe Üvenç de sabah erken saatlerde geldiği şehitlikte saatlerce oğlunun mezarını temizledi. Sık sık oğlunun fotoğrafını öpen anne, mezar taşındaki oğlunun kendisi için yazdığı şiire bakıp ağladı. Diğer şehit yakınları da mezarları özenle temizleyip yeni çiçekler dikti. Şehitler için Kur'an okuyan aileler bol bol dua etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber