Meram Belediyesi yaşlılara VIP hizmet veriyor

Meram'da yaşayan 65 yaş ve üzerindeki yaşlı ve bakıma muhtaç kişiler, Meram Belediyesi'nin öncülüğünde verilen evde bakım hizmetiyle mutlu ve huzurlu günler geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meram Belediyesi'nin önemli sosyal projelerinden biri olan ?Yalnız Değilsiniz? projesi ile ilçede yaşayan 65 yaş ve üzerindeki yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere evlerinde hizmet veriliyor. Meram Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün uyguladığı proje kapsamında mahalle muhtarlarının yardımıyla tespit edilen bakıma muhtaç yaşlıların evlerine gidilerek tüm ihtiyaçları gideriliyor. Belirlenen bakıma muhtaç yaşlılar için dosya açılarak önce sağlık muayeneleri yapılıyor. Ardından evleri temizlenen yaşlıların gıda ve eşya ihtiyaçları da karşılanıyor.

Yaşlıların sosyal hayata katılmalarını sağlamanın insanlığın gereklerinden biri olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, ?Yaşlılarımız geçmiş ile gelecek arasında bir köprüdür. Hayat tecrübeleri ve kültürleriyle herkesin yolunu aydınlatırlar. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlısına gereken değeri vererek bunu en önemli töre ve gelenek haline getirmiştir. Bu saygı, sağlam ve güçlü bir toplum oluşturmuştur. Belediye olarak yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdüğümüz ?Yalnız Değilsiniz? projesi ile yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak yalnız olmadıklarını hatırlatıyoruz. Mahalle muhtarlarımızın yardımı ile toplam 200 kişi tespit ettik. Yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçları giderildiği gibi belediyemiz tarafından özel bir hastanede de tedavileri yaptırılıyor.? diye konuştu.

Bu projeyle bakıma muhtaç yaşlılarımıza hak ettikleri hizmeti vermeye gayret ettiklerini belirten Başkan Kalaycı, ?Yaşlılarımıza hizmet etmekten büyük onur duyuyoruz. Sosyal içerikli projelerimiz devam edecek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber