Bağcılar'da 1 milyon lira değerinde sahte para ele geçirildi

Bağcılar'da bir adrese yapılan operasyonda sahte 1 milyon lira ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyon kapsamında 2 şüpheli gözaltına alındı, sahte para basımında kullanılan çok sayıda elektronik cihaz ve malzemeye de el kondu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte para basarak piyasaya sürmeye çalışan şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Daha önce yürütülen soruşturmanın devamı niteliğindeki operasyonda, Bağcılar'da bir eve girildi. Kalpazanlık yaptığı gerekçesiyle Fırat Y. ile Bilal D. gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda çeşitli yerlere gizlenmiş 20, 50, 100 ve 200 liralık banknotlardan oluşan sahte 380 bin lira ile 680 bin değerinde basımı tamamlanmamış sahte banknot ele geçirildi. Sahte para ve evrak basımında kullanılın çok sayıda araç ve gerece de el kondu.

Emniyette sorgulandıktan sonra mahkemeye sevk edilen Fırat Y. ile Bilal D., ?Örgütlü Olarak Sahte Para Basmak ve Piyasaya Sürmek' suçundan tutuklandı. Daha önce yapılan operasyonda da 27 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 15'i sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber