Konyalı YGS-LYS birincisi Boğaziçi'ne yerleşti

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda MF?1 ve MF?4 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun, tek tercihi olan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne yerleşti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek öğrenim tercih sürecinde seçtiği üniversiteyi kazanacağını bildiğini, sonucun kendisi için sürpriz olmadığını açıklayan Abdullah Coşkun, meslek seçiminin sınavlara hazırlanmaktan daha zor olduğunu belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi'nin tek tercihi olduğunu belirten Coşkun, ''Gençler çoğunlukla aileler tarafından tıp baskısı altına alınıyor. Doktorluk birçok aile tarafından güvenceli bir meslek görünüyor. Ancak tıp büyük fedakârlıklar isteyen bir bölüm. Ben buna hazır olmadığımı düşünüyorum.'' şeklinde konuştu.

Coşkun, ''Bu nedenle tercih döneminde en doğru kararı vermeyi ön plana aldık. Benim tercihim tıptan yanaydı. Ancak ailem, okulum ve dershanemle yaptığım görüşmeler sonucu kazandığım bölümün en doğru karar olduğuna karar verdik. Hayırlısı olur inşallah. Vatana, millete büyük yararlarımız olur inşallah." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber