Anayasa değişikliği paketi genişliyor

Haber Giriş : 04 Ekim 2003 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa değişikliği paketi genişliyor

Anayasa değişikliği paketinde, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin yeniden düzenlenmesi ve merkezi yönetimin yetkilerinin yerel yönetime devrini de içeren 40-50 maddenin yer alacağı bildirildi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, çalışmalarını tamamladıktan sonra paketi öncelikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. Erdoğan'ın görüşünün alınmasından sonra paket, AKP Grubu'nda değerlendirilecek ve son şeklini aldıktan destek sağlamak amacıyla CHP'ye iletilecek.
Anadou Ajansı'nın haberine göre, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yaklaşık bir aydan bu yana sürdürdüğü Anayasa değişikliği çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi.

Anayasa'da, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin yeniden düzenlenmesi, yargı organlarının oluşumu ile yasama-yürütme-yargı dengesini yeniden belirlemeye ilişkin maddelerin yanı sıra merkezi yönetimin yetkilerinin yerel yönetimlere devrini öngören değişiklikler yapılmasının da isteneceği öğrenildi.

Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'ne TBMM'den de üye seçilmesinin öngörüleceği bildirildi. Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, çalışmalarını tamamladıktan sonra paketi öncelikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak.

Erdoğan'ın görüşünün alınmasından sonra paket, AKP Grubu'nda değerlendirilecek ve son şeklini aldıktan destek sağlamak amacıyla CHP'ye iletilecek.
NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber