Lise müdürü, 50 öğrencinin ÖSS formunu ÖSYM'ye göndermeyi unutmuş

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2005 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Namık Kemal Lisesi'nde, 50 öğrencinin ÖSS tercih formunun unutularak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) gönderilmediği ortaya çıktı.

Tercih formlarını doldurarak Namık Kemal Lisesi'ne teslim eden öğrencilerinden 50 kişi, bugün sonuçların açıklanmasıyla büyük bir şok yaşadı. Sonuçları öğrenmek için ÖSYM'nin web sitesine giren öğrenciler, tercih formlarının yatırılmadığını öğrenince soluğu okulda aldı. Okulda yetkililer ile görüşen öğrenciler, kendilerine ait formlarının dolabın üstünde unutularak yatırılmadığı cevabını aldı. Form mağduru öğrencilerden Eda Kulak, Aslı Berber ve Pınar Berber, büyük bir şok yaşadıklarını, her türlü hukuki yola başvurarak haklarını arayacaklarını söyledi. Okula gelip başvurularını yaptıklarını ve sonucu beklerken büyük bir şok ile karşılaştıklarını anlatan Eda Kulak, "Okulda formların unutularak gönderilmediğini öğrendik. Formları bugün alıp Ankara'ya götürmüşler. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Bir yılımız gitti. Bizim için maddi manevi çok büyük bir kayıp bu. Hayatımızla oynanıldı" dedi.

Yasal yolla haklarını arayacaklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını belirten Aslı Berber, "Bugün ÖSYM'nin web sitesine girdiğimizde 'tercih formlarınız yatırılmadığı için tercih yapamıyorsunuz' cevabını aldık. Adeta şok olduk. Hemen okula geldik. Tercih formlarımızın dolabın üstünde unutulduğunu söyledi. Bu normal bir evrak değil. Bu üniversite tercih formu. Burada benim hayatım yatıyor. Bizim sadece bu yılımız kaybolmadı tüm emeklerim heba oldu. Hukuki her yola başvuracağız. Mahkemeye gideceğiz. Hakkımızı arayacağız. İnsanların hayatıyla oynandı" diye konuştu.

Öte yandan, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Namık Kemal Lisesi'nde 50 öğrencinin formunun unutularak gönderilmediğini doğrulayarak, "Formları bugün ÖSYM'ye gönderdik. Öğrenciler mağdur olmayacak" şeklinde konuştu. Okul müdürünün sabah kendisini aradığını ve 50 tane tercih formunun unutularak evrakların arasında kaldığını söylediğini hatırlatan Aydın, "Aldığımız bilgi göre, unutulan bu 50 öğrencimizin tercih formu ÖSYM'de sisteme girilecek. Sistem üzerinde hataları telafi edilecek. İhmali görülen idareciler hakkında gerekli işlemi yapacağız. Öğrencilerimiz mağdur olmayacaklar" açıklamasını yaptı.

Öğrencilerin, tercih yaptıktan sonra okula asılan listede isimlerinin olup olmadığına bakmadığına dikkat çeken Cevdet Aydın, "Öğrencilerimiz endişe etmesinler, haklarını sonuna kadar savunacağız. Zaman zaman böyle hatalar yaşanabiliyor. Bu hatalar telafi edilecek. Çünkü öğrencilerimizin hayatı söz konusu. Öğrencilerimizin hakları zayi olmayacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber