OKS yerleştirme sonuçları ardından merak edilenler

Haber Giriş : 21 Ağustos 2005 00:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 OKS 1. Yerleştirme Sonuç Belgemi Nereden ve Ne zaman Alabilirim?

Adaylar 2005 OKS 1. Yerleştirme Sonuç belgelerini 16.08.2005 tarihinden itibaren tercih başvurusu yaptıkları kurumlardan alacaklardır.

İlgili okul müdürlükleri internet aracılığıyla öğrencilerin yerleştirme sonuçlarının çıktılarını http://sinavlar.meb.gov.tr. adresinden alacak, onaylayıp mühürleyerek öğrencilere vereceklerdir. Öğrenciler bu belge ile kazandıkları okullara kayıt için müracaat edeceklerdir.

Yerleşen Adaylar Ne Zaman Kayıt Yaptıracaklar?

2005 Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavını kazanan ve kayıt-kabul şartlarını taşıyan öğrencilerin kayıtları;

16-23 Ağustos 2005 tarihleri arasında yapılacaktır. Mülâkat/mülâkat ve beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alan okulların kayıtları 16-25 Ağustos 2005 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yerleştiği okulun kayıt kabul şartlarını taşıyan öğrenciler başvuru yaptıkları ilköğretim müdürlüklerinden alacakları onaylı ve mühürlü 2005 OKS 1. Yerleştirme Sonuç belgesi ile yerleştirildikleri okula kayıt yaptırabilecekleridr. Ayrıca yerleştikleri okullardan kayıt için gerekli belgeleri öğrenebilirler. Okulların iletişim bilgilerine http://ogm.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirler.

I. Yerleştirmeden Sonra Açık Kalan Kontenjanlar Ne Zaman Açıklanacaktır?

Okulların açık kontenjanları internet ortamında Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce 24 Ağustos 2005 tarihinde tespit edilip, 26 Ağustos 2005 tarihinde internet aracılığıyla http://sinavlar.meb.gov.tr. adresinden ilân edilecektir.

I. Yerleştirme Sonucunda Açık Kalan Kontenjanlara Kimler Başvurabilecektir?

Sınav sonucunda OKS-TM 160 veya OKS-MF 160 puan almasına rağmen tercih ettiği okullardan herhangi birini kazanamayan adaylar ve kesin kayıt hakkı kazandığı hâlde kaydını yaptırmamış adaylar II. yerleştirme için başvuruda bulunabileceklerdir.

I. Yerleştirmede Kayıt Yaptırmış Olanlar II. Yerleştirmede Tercih Yapabilirler Mi?

Hayır, 1. yerleştirmede kayıt yaptıran öğrenciler, kayıtlarını geri alsalar dahi II. Yerleştirmeye müracaat edemeyeceklerdir.

II. Yerleştirme Başvuruları Hangi Tarihler Arasında Ve Nerede Yapılacaktır?

Açık kontenjanlara başvurular 27 Ağustos-02 Eylül 2005 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar II. Yerleştirme için başvurularını internet ortamında kayıtlarının bulunduğu ilköğretim okullarından yapacaklardır.

Adaylar İkinci Yerleştirme İçin Kaç Tercih Yapabilecek?

Adaylar önceki tercihlerine bağlı kalmaksızın yeniden en fazla 8 (sekiz) tercih yapabileceklerdir.

II. Yerleştirmeye Hangi Okullar Dahil Edilmeyecektir?

Özel Fen Liseleri, Tarım Meslek Liseleri, Adalet Meslek Liseleri, Anadolu meslek liselerinin Denizcilikle ilgili alanları II. Yerleştirmeye dahil edilmeyeceklerdir.

İkinci Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacaktır?

II. Yerleştirme sonuçları 07 Eylül 2005 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde ilân edilecektir.

II. Yerleştirme Sonucunda Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Kayıtları Ne Zaman Yapılacaktır?

II. Yerleştirme sonucunda herhangi bir orta öğretim kurumuna yerleşen adayların kayıtları 08-11 Eylül 2005 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kaynak: RehberlikPortali.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber