Meslek lisesi mezunlarının ÖSS'deki puan kaybını önleyecek tek maddelik bir yasa taslağı hazırlandı.

Haber Giriş : 04 Ekim 2003 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meslek lisesi mezunlarının ÖSS'deki puan kaybını önleyecek tek maddelik bir yasa taslağı hazırladı.

YÖK Yasa taslağı ile gündeme oturan eğitim reformu yeni bir tasarı ile de tartışılacağa benziyor. Hükümet, meslek lisesi mezunlarının ÖSS'de puan kaybını önleyen tek maddelik bir yasa taslağı hazırladı.

Tasarı yasalaşırsa, meslek liselerinden mezun olanlar üniversitede alanı dışında bir bölüm seçse bile puanları düşmeyecek.

Hükümet YÖK Yasa Taslağı ile ilgili tartışmaları sürerken eğitimdeki reform çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Tüm meslek liselilerin ÖSS'de puan kaybını önleyen tek maddelik yasa tasarısı hazırlandı.

Tasarının yasalaşmasıyla meslek lisesi mezunları da genel liselilerle eşit şartlara sahip olacak. Okullardan mezun olanlar, puanları tutması halinde istedikleri herhangi bir yükseköğretim programına girebilecek. Böylece ÖSS'de kendi alanları dışında bir program seçtiklerinde puanları düşük katsayı olan 0.3 ile çarpılmayacak. Bu arada öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi, bu ay sınav takvimini hazırlayarak öss çalışmalarına başlayacak. Hükümet ise tek maddelik tasarıyı 8 Ekim'de Meclis'e sunmayı planlıyor.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber