Ütülü üniforma giymeyen polise soruşturma açılacak

Haber Giriş : 21 Ağustos 2005 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl yenisi verildiği halde bazı polislerin yıpranmış kıyafetleriyle göreve devam etmesi Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'i çileden çıkardı.

?Teşkilatımızın esası disiplin olup, disiplin öncelikle şekil ile başlar ve öze iner. Personelimizin üniforması temiz, eksiksiz ve ütülü olmalıdır.? diyen Aydıner, aksi şekilde üniforma giyen polisler hakkında soruşturma açılmasını istedi. Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra birimlerinde görevli polisler ve bekçilere her yıl ayrılan ödenek doğrultusunda ayakkabı, kışlık bot, kaban, gömlek veriliyor. Pantolon diktirmeleri için de kumaş yardımında bulunuluyor. Polislerin eski kıyafetlerle görev yapması Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in yaptığı denetimlerde gözünden kaçmadı. Aydıner, bu durumu polis teşkilatının itibarı ve halkın polise karşı olan saygınlığının zedelenmesi olarak değerlendirdi ve tüm birimleri bir genelge ile uyardı.

Aydıner, toplumla yakın ilişki ve etkileşim içerisinde bulunan resmî üniforma ile görev yapan polislerin öncelikle görsel olarak vatandaşa hitap etmesi gerektiğine dikkat çekti. Polis teşkilatının esasının disiplin olduğunu belirten Genel Müdür, ?Disiplin öncelikle şekil ile başlar ve öze iner. Görev yaparken hizmet amacımız olan vatandaşın memnuniyeti hizmet disiplini ile sağlanır. Mesleğimizi temsilen giymiş olduğumuz resmî üniforma ile görev yaparken disiplin içerisinde, hal ve hareketlerimiz ile vatandaşımıza güven vermemiz gerekmektedir.? dedi. Üniforma, Emniyet'i temsil ettiğinden her zaman yeni, temiz ve ütülü olması gerektiğini vurgulayan Aydıner, aksine hareket eden personel hakkında ilgili mevzuat uyarınca gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber