ÖSYM'nin son yerleştirmelerde yaptığı yanlışlar nedeniyle önce kazanan sonra kazanamayan bir adayın duyguları

Haber Giriş : 04 Ekim 2003 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin son yerleştirmelerde yaptığı yanlışlar nedeniyle önce kazanan sonra kazanamayan bir adayın duyguları

Adıyamanlıyım. Meslek lisesi elektrik mezunuyum. 1999 DMS ve 2002 KPSS sınavlarına girdim. Son yerleştirmelerde de başvurumu yaptım. Sonuçlar açıklandığında heyecanla bilgisayarın karşısına geçip sonuçlara baktım. Kazanamamışım. Bu olay beni alışkın olduğum için ve puanıma artık sıra geleceğine düşünmeme rağmen, pek fazla etkilemedi. sonuçta elime geçmeyen bir şeyi kazanamıştım. Sonra 25 Eylül'de Ankara'dan bir abim beni aradı ve ÖSYM'nin sonuçları yenilediğini ve benim Bartına yerleştiğimi söyledi. Şok geçirdim. Bir saat kendime gelemedim. hemen hayaller kurmaya başlamıştım. Artık pazardaki işimi bıracağımı düşünmek bile beni fazlasıyla mutlu etti.

Sonra lise yıllardan beri görüştüğüm kız arkadaşımla sonunda evlenebilecektim.

Hemen Adıyaman'a gittim. Babam sanki ikinci kez doğmuş gibi sevindi. Zavallı annecim göz yaşlarıyla beni de ağlatıyordu. Bu mesajı sizlere yazarken de göz yaşlarıma hakim olamıyorum. Anneme artık kızı istemenin zamanı geldiğini söyledim.....

26 yaşına gelmiştim ve ilk kez hayatımı doğru dürüst bir şekilde kurabilmem için karşıma bir fırsat çıkıyordu. Ama 3 Ekim günü bana mutlu haberi veren arkadaş yeniden aradı ve ÖSYM'nin sonuçları iptal ettiğini söyledi.

Daha önce sahip olmadığım bir şeyi kaybetmiş olmak beni çok kısa bir süre etkilemişti. Ama, ama şimdi ilk kez sahip olduğum bir şeyi kaybediyordum. Cep telefonum yere düştü ve kırıldı. Gerçi telefonu hiç düşünmedim ama annemin telefon düşerkenki bakışlarını hayatım boyunca unutmayacağım.

Yazmış olduğum bu mektupta bile düşüncülerimi tam toparlıyamıyorum. Ama yapacak da bir şey yok. ÖSYM gibi bir kurum müdürünün yapabildiği ancak özür dilemek. Zaten devlet görevlileri de yerleştirme yapıldı mı yapılmadı mı farkında dahi değildir.

Yani yapılanlar bu dünyada yanlarına kar kalacak.

Ama ben, ÖSYM'nin güveinilir olduğu şeklinde saçma fikri bir daha hayatım boyunca ağzıma almayacağımı burdan ÖSYM'ye söylemek istiyorum.
Selamlar

Mehmet Erdal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber