Hasta ve yaralı köpekleri tedavi ettirip yurt dışına gönderiyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir kişi sokakta bulduğu yaralı ve hasta köpekleri tedavi ettikten sonra turistlere sahiplendiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çarşı Mahallesi Göncüler Sokak'ta ikamet eden hayvansever Tülay Avcı, 12 yıldır sokakta bulduğu hasta ve yaralı köpekleri tedavi edip yurt dışına gönderiyor. Avcı, bugüne kadar 70 hasta ve yaralı köpeği evine alarak pansuman, serum, iğne ve çeşitli ilaçlarla tedavi ettirdikten sonra yurt dışına göndermek üzere turistlere ücretsiz verdi.

Köpekleri çok seven Avcı, bakımlarını üstleniyor. Otel ve restoranlardan topladığı et ve özel hayvan mamalarıyla beslediği köpeklerin özel hayatlarını yazıp, fotoğraflarını çekip internette yayınladığını belirten Avcı, ?Dışarıda ne kadar yaralı bakıma muhtaç köpek görürsem getiriyorum, tedavi edebilirsem ediyorum. Edemiyorsam, veteriner hekime götürüyorum. Tedavisini yaptırıyorum, karınlarını doyuruyorum. Pansuman yapıyorum, iğnesini yapıyorum. Serumunu takıyorum. Bunların hepsi elimden geliyor. İlaçlarını veriyorum. Sonra da ücretsiz sahiplendirme yapıyorum. Özellikle yabancı turistler daha çok istiyor. Bugüne kadar 70'in üzerinde köpeği yabancıyla sahiplendirdim. Ücret istemiyorum, ama mama bağışı yaparlarsa seviniriz.? dedi.

Hollanda'da kalan oğlu Cesur Seyitler, annesinin hayvan sevgisine hayran olduğunu belirterek, annesiyle gurur duyduğunu dile getirdi. Annesinin böyle bir sevgide bulunduğu için destek verdiğini ifade eden Seyitler, kolu kanadı kırık olan köpeklere sahip çıkıp, onları yeniden kazandırmanın önemli olduğunu söyledi.

Annesiyle birlikte yaşayan diğer oğlu Onur Seyitler de bazen annesine yardımcı olduğunu ifade etti. Yemlerinin alımında özellikle maddi destekte bulunan Seyitler, Alanyalıların köpeklere sahip çıkmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber