Yaşlı çift, 7 aydır oturulamaz raporu verilen evde ölümü bekliyor

Sakarya'nın Geyve ilçesinde, heyelan sebebiyle ağır hasar gören evde oturmak zorunda kalan yaşlı çift yardım bekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heyelandan sadece bir ev etkilendi diye yardım yapılmayan ve gidecek yeri olmayan yaşlı çift, 7 aydır ölüme terk edildi.

Akıncılar Köyü Dere Mahallesi'nde oturan Nevzat ve Hatice Acar (68) çiftinin evi, bölgede yaşanan heyelan sebebiyle ağır hasar gördü. Yamaçtan aşağıya doğru kayan evin duvar ve pencerelerinde yarıklar, tabanında çatlamalar oluştu. Her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan evde, Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü incelemede bulundu. Hazırlanan raporda, konutun derhal boşaltılması, konut sahiplerinin sakıncasız bir alana nakledilmesi istendi. Ayrıca, bölgenin, yapı ve ikamete yasaklanmış bölge ilan edilmesi gerektiği vurgulandı.

Nevzat Acar, maddi durumunun iyi olmadığını, bu sebeple başka bir yere gidemediğini söyledi. 7 aydır her gün ölüm korkusuyla yaşadıklarını ifade eden Nevzat Acar, ne yapacaklarını bilemez durumda olduklarını söyledi. Köyün orman köyü olması sebebiyle dışarıda da kalamadıklarını ifade eden Acar, ?Bu bölgede çok sayıda yırtıcı ve vahşi hayvan var. Mecburen hasarlı evde oturmak zorundayız. Her an üzerimize çökebilir. 7 aydır her gün ölüm korkusu yaşıyoruz. Bayram da bu korkuyla bize zehir.? diye konuştu.

?ÖLÜ YARALI YOK, YARDIM EDEMEYİZ?

Yardım için Geyve Kaymakamlığı'na başvurduklarını, kaymakamlığın, heyelandan sadece bir evin etkilenmesi, ayrıca ölü ve yaralı olmaması sebebiyle yardım edemeyeceklerini belirttiğini kaydeden Acar, ?Kendimizi çok sahipsiz hissediyoruz. 7 aydır sesimizi duyurmaya çalıştık ancak ne yazık ki duyuramadık. Bir şeyler yapabilmek için illa ölmemiz, yaralanmamız ya da sakat kalmamız mı gerekiyor.? diyerek yetkililere sitem etti.

Geyve Kaymakamlığı'ndan ise konu ile ilgili açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber