Kozan'daki orman yangını kontrol altına alındı

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 100 hektarlık alan rüzgarın etkisiyle yandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün akşam başlayan yangın bugün sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi.

Dün akşam saatlerinde Bulduklu köyü ile Kuyluk köyü arasındaki makilik ve fidanlık alanda henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin kontrol altına alınamamasından dolayı Bulduklu köyündeki bazı evler boşaltıldı, ahırlardaki hayvanlar güvenli bölgelere sevk edildi.

Yangına ilk etapta Kozan Orman İşletme Müdürlüğüne ait 22 arazöz ve Kozan Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri ile çok sayıda orman işçisi ile köylüler müdahale etti. Kozan Orman İşletme Müdürlüğü yangın bölgesine sevk ettiği araç gereç sayısını artırarak Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Kadirli ilçeleri ile Adana Orman İşletme Müdürlüğü'nden de takviye ekip istedi. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın yakındaki kızılçam ormanına sıçradı ve kontrol altına alınması için ekipler yoğun gayret gösterdi.

Yangın alanına gelen Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ile Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan yetkililerden bilgi aldı.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Yangının büyüklüğü nedeniyle çevre ilçelerden ve Adana'dan takviye arazözler istedik. Yangının şiddeti ve rüzgarın da etkisiyle köy yerleşim yerlerini olumsuz etkilemekte. Arazöz ve yangın söndürme ekiplerini yurttaşlarımız zarar görmesin diye yangın ile evlerin arasına konuşlandırdık. Yangın çok geniş bir alanda olduğu için yangın devam ediyor. Yangının çıkış nedenini jandarma ekiplerimiz araştırıyor. Şu ana kadar elimizde herhangi bir bilgi ve bulgu yok. Araştırma soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. Yangın tek bir noktadan başlamış, onu biliyoruz.? dedi.

Yangın bugün sabah saatlerinde kontrol altına alınırken 100 hektarlık alanın yandığı, bölgede bulunan narenciye bahçelerinin ise zarar gördüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber