Görgü tanığı patlama anını anlattı

Gaziantep'te terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen bombalı saldırının tanığı, patlama anını ve sonrasını anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hain saldırı sırasında evinin balkonunda yakınlarıyla beraber okey oynayan Sezgin Yıldız, patlama sonrasında oturduğu evin kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Patlamayla birlikte büyük hasar oluştuğunu dile getiren Yıldız, gardiyanları taşıyan servis aracının daha fazla can kaybı yaşanmasını önlediğini ifade etti. Yıldız, "Patlama esnasında balkonda okey oynuyorduk. Patlama tam karşımda oldu. Buraya çekici üzerinde bir araç geldi. Polisler aracı ileriye çektirdi. Şahıs aracı indirdikten sonra uzaklaştı. Ondan bir iki dakika sonra patladı. Önde infaz koruma memurlarını taşıyan servis vardı, arkada halk otobüsü vardı. İnfaz koruma memurlarının içinde bulunduğu servis aracı bize barikat oldu. Çünkü karşıda dükkanlar var, otobüs durağı var. Biz balkonda olmamıza rağmen parçalar vücudumuza isabet etti. Eğer o servis olmasaydı çok daha fazla can kaybı olacaktı" dedi.

Patlama sonrası oluşan hasarın büyük olduğunu belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"Maddi hasar büyük. Özellikle en fazla hasarı bizim ev gördü. Çünkü diğer evler apartman katı. Ancak maddi hasardan çok manevi hasar daha büyük. Biz birebir yaşadık olayı. Birebir tanığıydık. İnsanların yüzündü büyük bir korku var."

PATLAYICIYI TAŞIYAN ARACA BOZUK SÜSÜ VERİLMİŞ

Yıldız, patlayıcıyı taşıyan araçla ilgili de ilginç bir iddia ortaya attı. İddiaya göre, bozuk süsü verilmiş içi bomba yüklü otomobili taşıyan çekici ilk önce polis merkezi önüne geldi. Nizamiye de nöbet tutan polis memuru, çekicinin ileriye alınması konusunda şoföre uyarıda bulundu. Uyarı sonrasında çekicinin şoförü polis merkezinden yaklaşık 20 metre ileride bomba yüklü aracı indirdi. Bomba yüklü aracın lüks bir araç olduğunu ve bu nedenle dikkat çekmediğine vurgu yapan Yıldız, "Aracın indirilmesi anında şüphelenmedik. Lüks bir araçtı. Bozulmuş süsü verilmişti. Patladığında önce sarı bir parlama geldi. Ardından bir alev topu ve büyük bir gürültü. Çığlıklar falan vardı ama patlamanın etkisiyle sağır olduğumuz için duyamadık. Büyük bir panik vardı. O sıcaklığı hissettik. Araçlarda tenis topu büyüklüğünde delikler oluşmuştu" ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber