UÜ Rektörü Dilek'ten yeni öğrencilerine: Siz öğrenin, biz destekçiniz olacağız

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi'ni yeni kazanan öğrencilerine, ?Üniversitemizi seçmekle geleceğiniz için çok isabetli bir karar verdiniz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, yaptığı basın açıklamasına ?Sevgili evladım' diye başladı. Rektör Dilek, şöyle devam etti: ?Öğrencilerimizin üniversitemizdeki eğitim ve öğretimleri için gerekli olabilecek her ayrıntı düşünülmüş ve tüm ihtiyaçları sağlanmaya çalışılmıştır. Hocanız ve büyüğünüz olarak tavsiyem; size sunulan olanaklardan yararlanmanız, üniversitenizi benimsemeniz, sahiplenmeniz ve korumanızdır.?

Rektör Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi'nin sürdürdüğü ve eğitimde reform anlamına gelen akreditasyon programı ile dünya standartlarında eğitim kalitesine ulaşmayı hedeflediğini anlattı. Son on yılda yapılan çalışmalar ile eğitim programlarının uluslararası akreditasyonunda önemli başarılar elde ettiğini anlatan UÜ Rektörü Dilek, ?Ülkemizde de Avrupa yükseköğretim alanı oluşturmayı amaçlayan Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Bu ve benzeri çalışmalar, sizlerin uluslararası zeminlerde rekabet gücünü artırıp, tüm Avrupa'da geçerli bir diplomaya sahip olmanızı sağlamaktadır.? ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin gelecekte yolunun uzun ve zorluklarla dolu olduğuna işaret eden UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, şöyle devam etti: ?Siz sevgili öğrencilerimize düşen görev bu çalışmayı yılmadan sürdürmek ve hem kendisi, hem ülkesi için faydalı işlere imza atacak birer birey olmaktır. Üniversitemizde öğrendiğiniz bilgiler ile Ulu Önder Atatürk'ün göstermiş olduğu ülkemizi ?Çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma' hedefine ulaşmakta önemli katkılar sağlayacağınıza eminim. Bu duygu ve düşüncelerimle yeni eğitim hayatınızda başarılar dilerim.?

Uludağ Üniversitesi olarak kendilerine düşen görevin bu uzun yolculukta öğrencilere gereken desteği verip her türlü imkanı sağlamak olduğunun altını çizen Rektör Dilek, sözlerini şöyle tamamladı: ?Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan bu kurum; sağlık ve spor tesisleri, kültür merkezi, laboratuvarları, yurtları, kafeteryaları, on-line erişim imkanları sunan kütüphane merkezi ve sosyal tesisleri ile doğal bitki örtüsüyle ülkemizin en güzel üniversite yerleşkelerinden birine sahiptir. Yolunuz açık olsun.?

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, UÜ'nün temel amaçlarını ise şöyle sıraladı: "Siz öğrencilerimizin üniversitemizdeki imkanlardan yararlanarak değerli hocalarınızın yardımlarıyla yüksek bir bilim sahibi olabilmeniz. Burada öğreneceğiniz bilgileri ve bilimsel bulguları daha da geliştirerek sonraki nesillere aktarılmasını sağlamanız. Ülkemizin ve insanlığın geleceğinin belirlenmesinde söz sahibi olarak önemli katkılarda bulunmanız. Bilgili ve irfan sahibi bir birey olarak, girdiğiniz her ortamda kendinizi iyi ifade edebilmeniz, olumlu, yapıcı ve güven verici bir izlenim uyandırmanız. Yapacağınız çalışmalarda ve katılacağınız her türlü etkinlikte Üniversitemizi, ailenizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeniz. Çalışma hayatına atıldığınızda, mesleğini en iyi şekilde yapan, tercih ve takdir edilen bir uzman olmanız. Üniversitemizin de katkılarıyla, iyi bir evlat, iyi bir ebeveyn ve iyi bir yurttaş olabilmeniz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber