Mamak'ta spor yatırımları devam ediyor

Kentsel dönüşümde büyük projelere imza atan Mamak Belediyesi, spor yatırımlarına da devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak Belediyesi şu anda iki büyük spor kompleksinin inşaatını hızla devam ettiriyor. Mamak Belediyesi, inşaatını yüzde 20 sevisinde tamamladığı Mamak Arena ve inşaatını yüzde 65 seviyesinde tamamladığı Türközü Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi ile birlikte bölgeyi spor merkezi haline getirecek.

4 bin 250 kişi kapasiteli Mamak Arena ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek. Yaklaşık 20 bin metre kare alan üzerine Durali Alıç Mahallesi'nde inşa edilen bu büyük kompleks profesyonel sporcuların ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlandı. Mamak Arena Başkent'in en büyük spor komplekslerinden biri olarak hizmet vermeyi hedefliyor. Yine Mamak Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden Türközü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi pek çok spor etkinliğini bir araya getiriyor. Başkentin en büyük yüzme havuzlarından birisine sahip olacak proje içerisinde; kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, futbol, basketbol ve voleybol sahaları bir arada bulunuyor. Bu dev kompleksler tamamladığı zaman Mamak bölgede bir spor merkezi haline gelecek.

Mamak Belediyesi'nin Mamak'ın dört bir yanında başlattığı yatırımlarla Mamak'ta büyük bir dönüşüm yaşandığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Bugün sporun ve sporcunun önemini bilmeyen yoktur. Dünyada bütün devletler hem sağlıklı nesiller için hem de uluslararası yarışmalarda kendi isimlerini tarihe yazdırmak için spora ve sporcuya büyük yatırımlar yapıyor. Londra olimpiyatlarında kazandığımız her altın madalya sokaktaki vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü, yediden yetmişe herkese milli bir gurur yaşattı. Bizler burada uyguladığımız projeleri tamamlayıp hayata geçirdiğimiz zaman bölgesel ve ulusal bir çok başarı elde edecek sporcular yetiştireceğiz. Bekli de önümüzdeki olimpiyatlarda bir altın madalya kazanacak, bu büyük ve haklı gururu tüm Türkiye'ye yaşatacak Mamaklı bir sporcu olacak. İşte bu nedenlerle sporun ve sporcunun her zaman yanındayız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber