Aycell'in grup anlaşması yaparak kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine dağıttığı cep telefonları emniyette sorun oldu. 100 polis müdürüne telefon zimmeti soruşturması açıldı.

Haber Giriş : 06 Ekim 2003 06:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aycell'in grup anlaşması yaparak kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine dağıttığı cep telefonları emniyette sorun oldu. 100 polis müdürüne telefon zimmeti soruşturması açıldı.

GSM operatörü Aycell'in grup anlaşması yaparak kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine dağıttığı cep telefonları emniyette sorun oldu. Yargıtay, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlarda Aycell'in verdiği telefonlar eşantiyon olarak dağıtılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilen 2 bin telefon ve batarya seri numaraları alınarak personele zimmetlendi. Ancak zimmetin ilk ayında telefonu çaldırdığı ya da kaybettiği gerekçesiyle yaklaşık 100 polis müdürü hakkında telefon zimmeti soruşturması açıldı.

Abone sayısını artırmak amacıyla GSM operatörü Aycell büyük bir kampanya başlattı. Bu amaçla Aycell öncelikle Emniyet Genel Müdürlüğü gibi personel sayısı fazla olan kurumlarla grup indirimi anlaşması yaptı. Aycell, Emniyet teşkilatına her bir personele üç hat olmak üzere toplam 600 bin hat tahsis etti. Aycell, emniyete yaptığı grup indirimi anlaşmasını Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile de gerçekleştirdi.

Anlaşma gereği Aycell, kurum yöneticilerine de birer cep telefonu hediye etti. Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, Aycell tarafından verilen cep telefonlarını personeline eşantiyon olarak dağıtırken, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in talimatıyla polise verilen telefonlar personele zimmetlendi. Ancak piyasada yaklaşık 130 milyon liraya satılan Siemens M 50 marka 2 bin cep telefonu emniyet teşkilatında sorun oldu. Zimmetin ilk bir ayında yaklaşık 100 polis müdürü hakkında zimmetli telefonu çaldırdığı ya da kaybettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Cep telefonları ve bataryaları seri numaraları ile zimmetlendiği gerekçesiyle, kaybolması ya da çaldırılması durumunda yerine konulması mümkün olmadığından aralarında daire başkanlarının da bulunduğu birçok polis müdürü zimmeti almadı. Zimmeti almak zorunda kalan polis müdürleri bu telefonları kullanmayarak çekmecelerine koydu. Aycell, telefonların daha üst modellerini Adalet Bakanlığı'na vermiş, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay'da bu telefonlar personele zimmetlenmemişti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber