Patlama olan yerde hayat hızla normale dönüyor

Ramazan Bayramı'nda bombalı saldırıyla sarsılan Gaziantep'te, hayat normale dönüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 kişinin yaşamını yitirdiği, 69 kişinin de yaralandığı kanlı eylem sonrasında vatandaşlar ve yetkililer patlamanın izlerini hızlı bir şekilde siliyor.

Gaziantep Korutürk Caddesi'nde yaşanan üzücü olay sonrası Gaziantep esnafı, dükkanlarını temizleyerek kırılan camları taktırdı. Belediye ekipleri patlamanın meydana geldiği yeri temizleyerek tekrardan asfalt döktü. Olayın şokunu atlatmaya çalışan vatandaşlar da evlerinde ve işyerlerinde acı olayın izlerini silmeye çalıştı.

Olay karşısında soğukkanlı davranılması gerektiğini ifade eden caddedeki kuyumcu esnafı, ?Gelen cana değil, mala gelsin. Esnaf olarak tek sıkıntımız 9 kişinin hayatını yitirmesidir.? dedi. Dükkanı zarar gören Dilek Dana, hasarlarının çok büyük olduğunu, ama çalışanlarının zarar görmemesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Dana, ?Camlarımız kurşun geçirmez olduğu halde, patlamanın etkisiyle paramparça olmuş. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bunu yapanların insan olduğunu düşünmüyorum, kınıyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber