OİB, SEKA Balıkesir'in peşinde

Haber Giriş : 22 Ağustos 2005 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuya iade kararının ardından Danıştay'a gidiliyor

Özelleştirme IdaresiBaşkanlığı, kamuya iade karan alınan SEKA Balıkesir işletmesi'ni geri almak amacıyla karar düzeltme talebinde
bulunmaya hazırlanıyor.

Özelleştirme idaresi (ÖlB), Danıştay'ın kamuya iade kararının ardından, SEKA Balıkesir işletmesi'nin geri alınması konusunda, sonuna kadar hukuk yollarım denemekte kararlı görünürken, Danıştay'a karar düzeltme talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

Özelleştirme idaresi yetkilileri, devrin yapıldığına ve işletmenin geri alınmasının çıkaracağı sorunlara işaret ederken yine de mahkemelerde iadem kararı çıkması durumunda buna uymak zorunda olduklarını ifade ediyorlar.

Böylesine bir geri alım sırasında firmanın yaptığı yatırımlar için tespit davalarının açılması ve sonuçta bunlann ödenmesinin gündeme geleceği belirtiliyor. Bunun için hukuk yollarını sonuna kadar denemekte kararlı olan ÖİB, Danıştay'a da karar düzeltme talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

Bu arada, alıcı firmanın da yaptığı yatırımların ödenmesi kaydıyla idare'ye sulh talebinde bulunduğu ifade edilirken ÖlB'nin sorunun mahkemelerden çıkacak kararlara göre çözülmesi taraftarı olduğu belirtiliyor.

Danıştay, Balıkesir SEKA Işletmesi'nin Albay-rak Grubu'na satışında kamu yaran ve özelleştirmenin amacına uygunluk bulunmadığına karar vermişti.

Balıkesir SEKA işletmesi, 2003 yılında ihaleye çıkarılırken ihalede Al-bayrak Turizm l. l milyon dolar vermiş ve ihale ÖYK tarafından onaylanarak devir gerçekleştirilmişti.

cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber