STK'lar: Güven ve refahta yaşamak için parçalanmak değil, kenetlenmeli

Şanlıurfa'da 20 sivil toplum kuruluşu (STK), Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını kınadı. Birlik mesajı veren STK'lar, refah ve güvenin birlikten geçtiğini vurguladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'nın Gaziantep'te kent merkezinde bulunan polis karakolu önüne bıraktığı bombalı aracın patlaması sonucu 4'ü çocuk 9 sivilin hayatını kaybettiği ve 69 kişi yaralandığı menfur olayı Şanlıurfa'daki 20 STK bir basın açıklaması yaparak kınadı. Basın açıklamasını Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin okudu.

Yaşanan olayı vahşet olarak nitelendiren Ertekin, ülkenin bu badireleri kısa sürede atlatacağını belirtti. Ertekin, tüm ülkeyi birlik ve beraberliğe davet etti. "Ülkemizde son zamanlarda tırmandırılmaya çalışılan terör olaylarının tümünü ve buna bağlı olarak kutuplaşma çabalarını şiddetle kınıyoruz.? diyen Ertekin, bunların dünyanın 16. ekonomisi olmayı başarabilen Türkiye'nin önünü kapatmaya yönelik girişimler olduğunu ifade etti.

İslam dinine göre bir ırkın üstünlüğünü sağlamak için başkalarını ezmek ve öldürmenin kesin bir emirle haram kılındığını kaydeden Ertekin, ?Asıl olan hangi din veya ırktan olsun bütün vatandaşlarımızın güven ve refah içerisinde yaşamalarıdır. Bunun içinde parçalar halinde değil kenetlenerek bütünleşmemiz lazımdır.? dedi.

Türkiye'nin özgürlüğe verdiği önemi her geçen gün artırdığını kaydeden Ertekin, herkesin başkalarına zarar vermeden özgürce yaşaması için gerekli ortam sağlandığını ve giderek iyiye götürülme çabalarının devam ettiğini ifade etti. Terörün sonunun olmadığını vurgulayan Ertekin, terör destekçilerine destek verilmemesini, destek vermeye zorlananların da güvenliğinin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Sınır ötesindeki tehlikeye de işaret eden Ertekin, ?Sınır güvenliği ve patlayıcı maddelerin dağıtımı ile ilgili gerekli tedbirler alınarak bu olaylar kaynağından kurutulmalıdır." dedi.

Basın açıklamasına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Emin Aydın, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin, Esnaf Sanayi Odası Başkanı Ahmet Akbıyık, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Zeki Yıldırım, Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, GAP Seracılar Başkanı Müslüm Yanmaz, Eczacılar Odası Başkanı Necdet Bayık, Bedensel Engelliler Şube Başkanı İbrahim Tapışık, Evren San. Yap. Koop. Başkanı Mustafa Aslan, Şöförler ve Otom. Der. Bşk. Ali Ellidağ, Gıda İm. Koop. Bşk. Kureyşi Çelik, Gıda İm. Koop. Bşk. Yrd. Murat Güneş, Kuyumcular Od. Bşk. Halil Demirkol, Topt. Dern. Bşk. Fuat Gemalmaz, Zahireciler Od. Bşk. Mustafa Ertürk, Gıda ŞUPİAD Bşk. İbrahim Toru katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber