Şırnak valisi: Hesap sormak görevim

Haber Giriş : 22 Ağustos 2005 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cizre Devlet Hastanesi'ndeki diyaliz ünitesinin hizmete girememesinden dolayı başhekimi azarlamasıyla gündeme gelen Şırnak Valisi Osman Güneş, kimsenin vatandaşın ümidini kıramayacağını söyleyerek, "Yanlış yapanlara hesap sorma hakkım var" dedi

Cizre Devlet Hastahanesi'nde incelemelerde bulunan Şırnak valisi Osman Güneş bir buçuk ay önce açılışı yapıldığı halde faliyete girmeyen diyaliz ünitesi için hastahane yetkililerine kameralar önünde sert tepki göstermiş ve yöneticileri paylaşmıştı.

Paylanan Cizre Devlet hastanesi başhekimi Mehmet Fırat önceki gün basına yaptığı açıklamada olayı gururuna yediremediğinden dolayı başhekimlik görevinden istifa ettiğini ve devlet memuriyetinden de istifa etmeyi düşündüğünü açıklamıştı.

Azarlama görüntülerin basında yayınlanma şekline itiraz eden ve bazı medya kuruluşları tarafından olayı magazinleştirdiğini ifade eden Şırnak valisi Osman Güneş, bazı basın kuruluşları tarafından olayın çarpıtıldığını ve var olan bir sorunu başhekim - vali çekişmesine götürüldüğünü söyledi.

Şırnak Valisi Osman Güneş, Cizre Devlet hastanesindeki açılışı yapılıp da faaliyete geçirilemeyen diyaliz ünitesi olayının bazı basın organları tarafından magazinleştirilerek Vali-Başhekim tartışması gibi göstermesine yaptığı basın toplantısı ile tepki gösterdi.

Cizre Öğretmen evinde Basın toplantısı yapan Şırnak Valisi Osman Güneş ?Bilindiği gibi ilimizde diyaliz ünitesi bulunmamaktaydı. Yaklaşık iki sene önce hem Şırnak Ddevlet Hastanesi'ne ve Cizre Devlet Hastanesi'ne belirli sayıda diyaliz makinesi gönderilmiş. Ancak aradan geçen bunca zamana rağmen alt yapı eksikliğinden ve personel yetersizliği nedeni ile bu üniteler faaliyete geçirilememiştir. Cizre Devlet Hastanesi yetkilileri tüm alt yapının tamam olduğunu ve personel eğitiminin tamamlandığını, eğer Şırnak devlet hastanesin de bulunan cihazların da kendilerine verilmesi halinde Cizre devlet hastanesin de diyaliz ünitesinin açıla bileceğini bildirdiler. Bu talep üzerine Sağlık Bakanlığından izin aldık Şırnak Devlet Hastanesi'nde bulunan cihazları, Şırnaklı vatandaşların sitemine rağmen, hizmet olsun diye Cizre Devlet hastanesine nakil ettik 40-42 gün önce 9 Temmuz'da ilimizin iki sayın Milet vekilinin katılımı ile bu hizmetin açılışını yaptık.

Aradan bunca zaman geçtikten sonra mahalli gazetelerden diyaliz ünitesinin çalışmadığını hasta kabul edilmediğini bir takım noksanlıkları sebebi ile hastalarımızın yine tekrar Batmana Mardin'e sevk ettiklerini öğrendim. Bu işin doğruluk derecesini öğrenmek üzere hastane başhekimimizi aradım. Maalesef olayın doğru olduğunu öğrendim. Nedenini sorduğumda; 'tayin' talebinde bulunduğunu ve 3-5 ay içerisinde gitmesinin söz konusu olduğunu, bu yüzden de gelen hastalara sıkıntı olmasın diye hasta kabul edemediklerini söyledi. Buna üzüldüm. Hasta kabulünü istedim. Cizre'ye geldim hastanemize uğradığımda orada hala hasta kabul edilmediğini gördüm.

Ve bir çok mazeret beyan ettiler. Madem diyaliz ünitemiz noksandı, niye hizmete açtırdınız, niye vatandaşımızı devletimizle karşı karşıya getiriyorsunuz, neden sağlık teşkilatımızı vatandaşın gözünde çirkin gösterecek, vatandaşımızın güvenini itimadını sarsacak bir davranışta bulunuyorsunuz? Madem burası tamamdı ve bize de o nedenle açtırdınız; neden hastalarımızı sağa sola gönderiyorsunuz? Diye sorduğumda makul bir cevap alamadım. Daha sonra ilgili arkadaşların izinli olduklarını bu sebeple kabul edemediklerini arkasındanda bir hafta sonra hasta kabul edeceklerini ifade ettiler. Biz bunun nedenlerini araştırırken, maalesef bazı yayın organlarımız olayı magazinleştirerek kamu oyuna sunmayı arzu etti. İş, 40 gün önce açılışı yapılan diyaliz ünitesinin hangi akıla, mantıkla hangi gerekçe ile hâlâ hasta kabul edilmediğinden çıkartılıp vali- başhekim çekişmesine dönüştürüldü. Bir başhekim valinin mahiyetinde çalışan bir görevlidir. Bir vali, bir başhekimle çekişme yakışmaz böyle bir usulde yok. Deniliyor ki, biz burayı sembolik olarak açtık. Özrü kabahatinden büyük! Eğer böyle bir icraat varsa, devletin valisini davet ederek, vatandaşı davet ederek göstermelik bir açılış yapılmışsa, bu da ayrı bir ayıptır. Kimi kandırıyoruz biz! Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil ve umuyorum ki böyle bir şey yapılmamıştır. Konu ile ilgili soruşturma açtım. Soruşturmanın sonunda durum neyse ortaya çıkacaktır? dedi.

Sabğatullah ANMAL / haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber