Memur talepleri bütçeye 7.9 katrilyon ek yük getiriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2005 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akyıldız, toplu görüşmelerin ikinci turunun yapılacağı Başbakanlık Merkez Binası'na gelişinde yaptığı açıklamada, görüşmelerin usulünü düzenleyen yönetmelikle Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu tasarısında uyuşmazlıklar bulunduğunu ve bu konuyu yargıya götüreceklerini kaydetti.

Taleplerinin bütçeye 12.218 katrilyon lira yük getirdiğini belirten Akyıldız, "Bu taleplerin bir kısmını dondurabiliriz. Revize edilmiş taleplerimiz bütçeye 7.9 katrilyon lira ek yük getiriyor" dedi. Akyıldız, taleplerinin zam, kira, ulaşım, yiyecek-içecek yardımları denge tazminatını içerdiğini belirtti.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da "6'şar aylık yüzde 2.5 gibi komik bir zam oranıyla masaya gelinirse tartışmanın anlamı kalmaz" dedi. Bundan sonraki tartışmaların hükümetin masaya getireceği önerilerden sonra şekilleneceğini belirten Tombul, ortaya çıkacak yeni sonuçları, yetkili kurullarında değerlendireceklerini söyledi.

Tombul, taleplerinin bütçeye ne kadar yük getireceğine ilişkin bir soru üzerine, "Biz 950 YTL ücret istiyoruz. Bunun, bütçeye 16 katrilyon lira ek yük getirdiği söyleniyor. Bize göre bu ek yük değildir, insanca yaşam için alınması gereken ücrettir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber