ÖSYM'den 61 milyar kazandı

Haber Giriş : 23 Ağustos 2005 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de 3 yıl önce sınav kâğıdı kaybolduğu için bir yıl açıkta kalan Gökseli Göde, ÖSYM aleyhine açtığı davayı kazandı.

ÖSYM tarafından 2002 yılında yapılan öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarına giren 18 yaşındaki Gökseli Göde'nin sınav sonuçları eline ulaşmadı. Bunun üzerine ailesiyle Ankara'ya giderek sınav sonuçlarını almaya çalışan Göde, sınav cevap kağıtlarının kaybolduğunu öğrendi. Hatanın telafisini isteyen Göde, bir sonuç alamayınca avukatı Ali Topçu aracılığıyla sınavda cevap kağıtlarını alan öğretmenler Erkut Telli, İrfan Öztürk, ÖSYM İzmir Temsilcisi Prof.Dr. Hüsnü Erkan, ÖSYM Sınav Hizmetleri Müdürü Feza Kart ve ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Fethi Toker hakkında 'görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal ve hırsızlık' suçlamalarıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Göde Ankara 8. İdare Mahkemesi'ne de başvurarak ÖSYM'den toplam 100 milyar maddi-manevi tazminat istedi.

ÖSYM'YE GÖRE SUÇLU GÖREVLİLER

ÖSYM, sınav kılavuzunda cevapların teslim edilmesine dair detaylı uyarı bulunduğunu ve cevap kağıdının kaybolmasındaki sorumluluğun sınav görevlileri ile Göde'de olduğunu öne sürdü. ÖSYM'nin avukatı Tijen Özey ise Göde'nin sınav giriş kartı ve kimlik belgesinin merkeze ulaştığını ama cevap ve soru kitapçığının sınav torbasının içinden çıkmadığını belirtti. Soruşturmada sınav kağıdının kaybolmasına neden olan kişiler tam olarak belirlenemediği için takipsizlik kararı verildi. Yaklaşık 2 yıl süren tazminat davasında mahkeme Göde'yi haklı bularak ÖSYM'nin 61 milyar lira (61 bin YTL) tazminat ödemesine karar verdi. Tazminatın düşük olduğunu ileri süren Gökseli Göde'nin avukatı Ali Topçu ise temyize gideceklerini söyledi

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber