Bursa Sukaypark'ta şow başlıyor

Bursa'da Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin ilk kablolu su kayağı tesisi olan Sukaypark, 2012 yılı Kablolu Wakeboard (su kayağı) Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından bu yıl 25-26 Ağustos 2012 tarihleri arasında düzenlenen Kablolu Wakeboard Türkiye Şampiyonası Osmangazi Belediyesi Sukaypark Tesisleri'nde yarın başlıyor. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Kablolu Su Kayağı Şampiyonası'na 8 ilden 80 sporcu katılacak. Bursa'nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Kocaeli, Samsun, Sakarya, Antalya ve Eskişehir'den sporcuların yer alacağı şampiyonaya Osmangazi Belediyespor 22 sporcu ile katılacak.

25 Ağustos Cumartesi saat 10.00'da başlayacak olan şampiyonanın ilk günü elemeler gerçekleştirilecek. 26 Ağustos Pazar günü ise finaller yapılacak. Finallerin tamamlanmasının ardından aynı gün dereceye giren sporculara düzenlenecek törenle madalyaları verilecek. Şampiyonada dereceye giren sporcular Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda temsil etme hakkı kazanacak.

Türkiye'nin ilk kablolu su kayağı tesisi olan ve bu sporun Türkiye'de gelişmesinde öncülük eden Sukaypark, daha önce dünya ve Avrupa şampiyonalarına da ev sahipliği yaparak Avrupa'da bu alanda önemli bir merkez olduğunu tescillemişti. Her yıl binlerce sporcunun su kayağı yaptığı tesis, Bursa'nın en çok turist çeken merkezlerinden biri olma özelliğini de sürdürüyor.

Sukaypark'ın Türkiye ve Bursa için önemine işaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2009 yılında Wakebord Dünya Şampiyonası'na da ev sahipliği yapan Sukaypark'ın bu kez Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını söyledi.

Su kayağı sporunda Sukaypark'ın bir dünya markası olduğuna dikkati çeken Başkan Mustafa Dündar, hijyen şartları ve kaliteli hizmet anlayışıyla Sukaypark'ın sporcuları da memnun ettiğini söyledi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun da Kablolu Wakeboard (su kayağı) Türkiye Şampiyonası için Sukaypark'ı tercih ettiğini vurgulayan Başkan Dündar, ?Osmangazi Belediyesi olarak bir yandan ilçemize yeni spor tesisleri kazandırıyor diğer yandan da sahip olduğumuz mevcut tesisleri dünya standartlarına kavuşturmak için çalışıyoruz. Sukaypark'ta kalitesiyle Türkiye'nin tanıdığı bildiği bir marka oldu.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber