BASK: Sendikalar masadan hemen çekilsin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2005 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BASK Genel Başkanı Resul Akay, memur sendikalarının toplu görüşme masasını hemen terk etmeleri gerektiğini savundu.

Akay, memur sendikaları konfederasyonları ile Kamu İşveren Kurulu arasındaki görüşmeleri, ''Dağ fare doğurmuştur'' diye değerlendirdi.

Hükümetin sendikaları oyaladığını savunan Akay, memur sendikalarının bir daha toplu görüşme masasına gelmemek üzere masayı terk etmeleri gerektiğini söyledi.

Akay, hükümetin ''SEKA'da 750 işçiye boyun eğdiğini, kararlı kavranıldığında hükümetin geri adım da atabildiğini'' anlatarak, memurun hakkını alabilmesi için kararlı eylemlere ihtiyaç olduğunu, bu eylemlere de destek vereceklerini ifade etti.

AKSU: ''YÜZDE 5 ZAM, SİMİT-ÇAY PARASI BİLE DEĞİL''

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, hükümetin önerdiği yüzde 5'lik zammın, simit-çay parası bile olmadığını savunarak, ''Hiç vermeyin daha iyi, adınız zam yapmadı olur'' dedi.

Birlik Haber-Sen üyelerinin, Memur-Sen'in toplu görüşme çadırını ziyareti sırasında konuşan Aksu, hükümetle gerçekleştirilen 2. tur görüşmelerin dün sona erdiğini belirterek, 4 saat süren toplantının ancak 20 dakikasında mali ve sosyal konuların ele alınabildiğini söyledi.

Görüşmelerde kendilerine teklif edilen yüzde 5'lik zam oranının simit-çay parası bile olmadığını söyleyen Aksu, hükümetin zamların bütçeye 2006 yılında 1.6 katrilyon lira yük getireceğini söylediğini de belirtti. Hükümetin memura önerdiği zam oranını eleştiren Aksu, ''Hiç vermesinler daha iyi. Adınız zam yapmadı olur. Memurlar da bu yıl zam almayarak fedakarlıkta bulunmuş olur'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber