AKP, kongrenin ardından değişiklik yaşayacak. MKYK'daki bakan sayısı azalacak, yeni isimler girecek. Tayyip Erdoğan, hükümette değişikliğin her an olabileceğini söyledi.

Haber Giriş : 06 Ekim 2003 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AKP, kongrenin ardından değişiklik yaşayacak. MKYK'daki bakan sayısı azalacak, yeni isimler girecek. Tayyip Erdoğan, hükümette değişikliğin her an olabileceğini söyledi.

ERDOĞAN, bir soru üzerine şu anda kabinede bir değişiklik düşünmediklerini belirterek, ?O da her an beklenebilir. Orada aksamalar çok çok ağır hale gelirse orayı ne yapacaksınız, çözeceksiniz. Ama şu anda öyle bir ciddi sıkıntımız yok? diye konuştu. Parti yönetiminde de değişiklikler olabileceğini bildiren Erdoğan şunları söyledi:

?Siyaset sürekli bir hücre yenilenmesi olmalı, bu tamamıyla değil, ama zaman zaman belli takviyelerle bu değişimin olması lâzım. Siyasetin içerisinde yer alan tüm arkadaşların buna her an hazır olmaları gerekiyor. Zannediyorum bu, güçlü siyasetin bir temel kaidesi haline gelmelidir.?

BAŞBAKAN, ?Muhalefetle, askerle ve Cumhurbaşkanı ile ilişkileriniz ne durumda?? sorusu üzerine şunları söyledi:

?Askerimizle, Genelkurmayımızla aramızda herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil, olamaz. Çünkü, bir defa, bu asker benim askerim, bizim askerimiz. Bunlar başka yerden gelmiş insanlar değil ki. Ülkemizin ağırlıklı olarak dış güvenliği Anayasa'da geniş şekilde tanımlanmış. Bizim ordumuzun en ileri teknolojiyle donanması da hükümet olarak her zaman ayrıca görevimizdir. Niye? Çünkü her zaman daha güçlü olması gerekir ki dışa karşı gerek emniyet noktasında gerek güven verme noktasında Türkiye için güçlü hale gelsin.?

?Çıldıranlar var'

Erdoğan Ankara'da topladığı il başkanlarına, ?Siyasetin kayıkçı kavgalarını, kısır çekişmelerini bölgenize taşımadınız, taşımayınız, çatlak seslere kulak vermediniz, vermeyiniz? diye seslendi. Hükümeti eleştirenler bulunduğunu kaydeden Erdoğan, ?Bunlar ekonomik parametrelerin daha iyiye gittiğini görünce üzülerek söylüyorum maalesef çıldırıyorlar. Sevinmek ve takdir etmek gerekirken rahatsız oluyorlar. Onlar da görecekler ama söyleyemeyecekler. Çünkü dilleri var konuşamıyor, kulakları var duymuyor, gözleri var görmüyorlar. Onlar hiçbir zaman hakikatleri göremeyecekler. Ama biz onlara göstereceğiz? dedi.

?Estek köstekleri hukuk temizliyor'

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ?Hizmette estek köstek ne varsa bunları kaldıra kaldıra yolumuza devam ediyoruz? dedi.

Erdoğan, AKP il başkanları toplantısına gelirken gazetecilerin sorusu üzerine YSK'nın verdiği kararı şöyle değerlendirdi:

?Daha önce dediğimiz gibi, bu bizim gündemimizde değil. Çünkü bu konu bitti. YSK, buna noktayı koydu. Biz şu anda yolumuza devam ediyoruz. Çünkü hizmette estek köstek ne varsa bunları kaldıra kaldıra yolumuza devam ediyoruz. Ve bazıları da maalesef bizim önümüze estek köstek olmaya çalışıyorlar. Onları da hukuk temizliyor. Temizlemeye de devam edecektir. Ben buna inanıyorum.?

Erdoğan, Kanal 7'deki ?Ters Köşe' programında da bu yöndeki soruyu cevaplandırırken, gündemlerinide erken seçim bulunmadığını söyledi. YSK noktayı koyduktan sonra hala tartışmaları devam ettirmeyi ?Yenilen pehlivan güreşe doymazmış? şeklinde niteleyen Erdoğan, ?güreşi hala devam ettirmek isteyenler bulunduğunu' söyledi. Tersi bir karar çıkmış olsaydı, erken seçime gidip gitmeyeceklerine ilişkin soru üzerine de Erdoğan, ?Şu anda erken seçimle ilgili adım atmak ülkede ayrı bir istikrarsızlıktır. Birileri ?efendim Türkiye'de artık seçim kaçınılmaz, artık seçim atmosferine girilmiştir' diyor. Bunların hepsi bulanık suda balık avına çıkan türünden tipler... Buna artık bizim fırsat vermemiz mümkün değil? diye konuştu.


H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber