Şahin: Peki nereden çıktı bu %7,4 zam oranı?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2005 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'in heyet başkanlığındaki memur sendikaları ile Kamu İşveren Kurulu arasında 2006 yılına ilişkin olarak devam eden toplu görüşmelerin üçüncü toplantısında, memurlara verilecek zam oranı tartışılırken, taraflar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Kamu-Sen'in, görüşme tutanaklarına göre, Kamu İşveren Kurulu'nun 200 yılı için kamu çalışanlarına yıllık 5.3 zam teklif etmesi üzerine, sendikalar daha önce hükümetin açıkladığı 7.4'lük zam oranını hatırlattı. Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, sendika yöneticilerine "7.4 ne?" diye sordu.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın, "Siz açıklamışsınız IMF'ye" cevabı üzerine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin araya girdi. "Bir saniye. Şimdi mali haklarla ilgili görüşmemizin en önemli noktasındayız. Burayı karşılıklı konuşarak geçemeyiz, anlayarak geçelim. 7.4'ten bahsediliyor. Bu noktada haberler dolaşıyor" ifadesini kullanan Şahin, Müsteşar Çanakçı'ya, "Bizim böyle bir açıklamamız oldu mu?" diye sordu. Çanakçı ise 7.4 zam yapılacağına ilişkin bir açıklamalarının olmadığını söyledi.

Konuşmalardan kafası karışan Şahin, Çanakçı'ya, "Peki nereden çıktı?" sorusunu yöneltti. Bu arada konuşmaya katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, "Bu yaklaşık bir buçuk aydır basında ve yalanlanmadı. Bununla ilgili açıklamalar yaptık. Hatta manşetlerden verildi ve herhangi bir itiraz da gelmedi. Yalanlanmıyorsa, bunun ötesini bilemeyiz. Bu konular ciddi konular, milyonlarca insanı ilgilendiriliyor. Böyle bir şey doğru değilse, tekzip edilmesi gerekir" diye konuştu. Bakan Şahin bu kez, Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Cebrail Yılmazer'e dönerek, "Yılmazer, bu konuda sen açıklamalarını yap" dedi. Cebrail Yılmazer'in konuşma yapmasına fırsat vermeyen Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, "Bu Cebrail canımızı alacak" diye espri yaptı. Karşılıklı gülüşmelerden sonra Bakan Şahin'in, "Cebrail haberci demek" sözü salondaki havayı iyice yumuşattı.

Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Cebrail Yılmazer ise 7.4 zam tartışmalarına şu açıklamayı yaptı:

"18 Ağustos tarihinde yapılan toplantıda, bu 7.4'ün nereden geldiğini bulamadık. 2005'in konsolide bütçesi ile 2006 yılı rakamları arasında bir ilişki var mı diye merak ettik."

Bakan Şahin'in, "7.4 depremin rakamı değil mi?" sorusu üzerine toplantıya katılanlar, 17 Ağustos depreminin şiddetinin ne olduğunu tartışmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber