Bir efsane aramızdan ayrıldı

Türkiye futbolunun efsane isimlerinden Metin Kurt hayatını kaybetti

Kaynak : Posta
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Futbol kariyeri boyunca Altay, PTT, Galatasaray ve Kayserispor formaları giyen Metin Kurt, Evrensel gazetesinde spor servisi şefi ve köşe yazarı olarak görev yaptı.

Birkaç gün önce gırtlak kanseri teşhisi konan 1948 doğumlu Kurt bu sabah Yedikule Göğüs Hastanesi'nde ameliyat olacaktı. Kurt'un ameliyat masasında kalbinin durduğu öğrenildi.

Ömrünü sporcuların örgütlenme mücadelesine adayan Metin Kurt son olarak Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nın başkanlığını yürütüyordu.

1948 yılında İstanbul'da doğan Metin Kurt, Altay'da başladığı profesyonel kariyerine PTT'de devam etti. 1970-76 arası Galatasaray'da forma giyen Kurt, kariyerini Kayserispor'da sonlandırmıştı.

Türkiye futbol tarihinin en önemli kanat oyuncularından olan Kurt 26 Kere A Milli, 9 kere 21 yaş altı, 2 kere de 18 yaş altı Milli Takım forması giydi.

10 BİN LİRA ÖDENMEYİNCE GREV YAPTI

Türk futbol tarihinde ilk 'sporcu grevini' yapan Kurt, 1976'da Galatasaray'dayken Türkiye Kupası finalini oynamaya hak kazanınca vaat edilen 10 bin lira primin ödenmemesi üzerine greve gitmişti.

'Antrenmana katılmama' şeklinde uygulanan greve, ünlü futbolcular Yasin, Gökmen, Büyük Mehmet de katılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber