Detlet tiyatroları meclis gündeminde...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2005 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Lemi Bilgin'in görevden alınma nedeninin, kurumdaki birtakım atamaların yapılması için genel müdüre yapılan baskıların sonuçsuz kalması ile ilgili olup olmadığını sordu.

Baloğlu, Bilgin'in görevden alınma nedeninin, başrejisör atanması ya da kurumdaki bazı atamaların yaptırılması amacıyla yapılan baskıların sonuçsuz kalmasına bağlı olup olmadığını sorduğu önergesinde, şu soruları da sordu:

"Görevden alma, basına yansıdığı gibi Kayseri'nin Develi İlçesi'nde sahnelenen bir oyunun kavga sahnesinde kullanılan ifadelerin AK Parti'lileri rahatsız etmesi üzerine iktidar partisinden gelen şikayetlerle mi ilgilidir? Orijinal eserlerde yer alan kimi cümlelerin bakan müdahalesi ile çıkarılması, sanata müdahale olarak değerlendirilebilir mi? Soruşturma sonuçlanmadan ani bir kararla DT Genel Müdürü'nün görevden alınmasındaki aceleciliğin gerekçesini kamuoyuna açıklar mısınız?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber