Bursa'daki dereler ıslah ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesinde bulunan Ayvalı Deresi'nde gerçekleştirdiği ıslah çalışmalarını eylül ayında tamamlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşırı yağışlarda ortaya çıkan muhtemel su baskınlarının önüne geçmek amacıyla başlatılan dere temizlik çalışmaları, Nilüfer ilçesinde hızlı bir şekilde devam ediyor. Altınşehir bölgesindeki Ayvalı Deresi'ndeki ıslah çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akçalar-Görükle ve Selçukgazi derelerindeki çalışmaların tamamlandığını, Ayvalı Deresi´ndeki çalışmaların ise eylül ayı itibariyle sonuçlanacağını söyledi.

Başkan Altepe, değişen iklim şartlarıyla beraber birçok ülkede de yaşanabilen ve büyük çapta can ve mal kayıplarına neden olan sel felaketlerinin Bursa´da yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi olarak gereken tedbirleri aldıklarını söyledi.

BUSKİ kanalıyla kentteki bütün dereleri temizlediklerini anlatan Başkan Altepe, dere kesitlerinin de gereken ebatlara çekildiğini belirtti. Başkan Altepe, dere ıslah çalışmalarıyla son 2,5 yılda Bursa´da kayda değer bir taşkınlık olayının yaşanmadığını vurguladı. Altepe, ?Bursa'nın diğer ilçelerinde olduğu gibi Nilüfer ilçesinde de yoğun faaliyetler içerisindeyiz. Çalışmalarımız kapsamında Akçalar Deresi´nde 3 kilometre, Görükle Deresi´nde 2 kilometre ve Selçukgazi Deresi´nde de 500 metrelik çalışmaları tamamladık. Şu anda Ayvalı Deresi´ndeki çalışmalarımız sürüyor. Ayvalı Deresi´nde işin yarısı bitti, kalan kısmı da eylül ayında tamamlanmış olacak.? dedi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan tedbirler sayesinde, kış aylarında aşırı yağışlardan dolayı yaşanabilecek su taşkınlarına karşı Nilüfer ilçesinin koruma altına alınmış olacağını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi´nin Nilüfer ilçesinde devam eden dere temizlik çalışmaları Ayvalı Deresi´nin ardından Panayır Deresi, Gökdere, Mudanya Işıktepe Deresi ve Değirmendere´yle sürecek. 2 yılda 50 kilometrelik çapa ulaşacak çalışmaların 2013 yılı sonu itibariyle tamamlanması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber