CHP Vakfıkebir ilçe örgütü üyeleri, fındık topladı

CHP Parti Okulu Eğitim Programı kapsamında CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin ve parti üyeleri, fındık üreticilerine yardım etmek için fındık bahçesine girerek fındık topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Trabzon Parti Okulu'nun hazırlamış olduğu proje kapsamında pilot ilçe olarak belirlenen Vakfıkebir'de CHP ilçe örgütü tarafından ihtiyaç sahibi olan Fevziye Köyü'nden Sait Uçar, ailesine yardım etmek amacıyla fındık bahçesinde fındık hasadına katıldı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Keskin, amaçlarının ihtiyaçlı olan ailenin fındığının toplanmasına yardımcı olmak hem de fındık üreticisinin sorunlarını gündeme taşımak olduğunu söyledi. Başkan Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "CHP iktidarında Fındık üretim ve ticaretini etkin ve güçlü bir şekilde yönetmek için Fiskobirlik yeniden yapılandırılacak ve finansman desteği sağlanacak. Fiskobirlik'i hasat dönemi ani ve büyük finansman yükünden kurtarılacak ve lisanslı depoculuk sistemi geliştirilecek. Fındık fiyatı hasattan önce açıklanacak. Ayrıca küçük üreticiye, ürününü ucuz fiyattan elinden çıkarmak zorunda kalmaması için faizsiz kredi verilecek. Ürünün bol olduğu yıllarda fiyat düşmesinden üreticiyi korumak için piyasaya müdahale edilecek ve ilan edilen fiyat üzerinden satın alınan fındık donanımlı depolarda saklanacak."

Ürün Borsası üretim yerinde kurulacak. Fındık fiyatı dışarıda değil, Karadeniz'de belirleneceğini söyleyen Başkan Keskin, "İç ve dış ticaret için fındık satın almak isteyenlerin, hasat dönemi dışında istenilen kalite ve fiyattan ürünü, internet ortamında bulunan makbuz senetleri aracılığıyla satın alabilmeleri sağlanacak. Fındıkta iç üretimi artırmak ve fındığın besleyici değerinden tüm ülke yurttaşlarımızın yararlanması için gerekli çalışmalar etkinleştirilecek. Fındığın doğal ekolojisi dışına yayılmasına izin verilmeyecek." değerlendirmesini yaptı.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Keskin, öncelikle bu projeye emeği geçen Proje Danışmanı ve İl Yöneticisi Faruk Alpşanlı ve projenin mimarları olan partililerimiz Azmi Üçüncü, İnci Güngör ve Berna Yazıcı Çağlar'ı yürekten kutluyorum. Bu proje örnek alınarak başka ilçelerde çalışma yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber